Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 28 min0
Po želji i so, biber, crvena mljevena paprika, origano, majčina dušica...
Gastro
11. Okt. 2022 11. Okt. 2022
0
Prije nego krenete praviti svoju musaku koja ima nekoliko komponenti, morate znati da ćete isprljati dosta suđa.
Ali vjerujte, sve se isplati jer je musaka pripremljena na ovaj način preukusna.
Sastojci:
400 g mljevenog mesa
200 ml kuhanog paradajza (ili koncentrata iz tube)
100 ml crnog ili bijelog vina
2 luka
4 krompira
pola glavice kupusa (ili cijela, ali manja)
mala šoljica riže (šoljica od 150 ml)
3 jaja
4 kašike pavlake
so, biber, crvena mljevena paprika, origano, majčina dušica...
Priprema:
1. Na ulju pržiti nasjeckan luk, dodati meso i uz miješanje ga pržiti dok se ne "razgruda".
2. Uliti vino, povegetiti ili posoliti, pobiberiti i pustiti da vino ispari.
3. Tada dodati paradajz, crvenu mljevenu papriku, malo vode i dinstati na tihoj vatri oko 15-20 min.
4. Glavicu kupusa narezati pa ga blanširati u kipućoj slanoj vodi. Ako je kupus mladi to nije potrebno.
5. Na ulju propržiti luk, dodati ocijeđen kupus, oko 1 dl vode i uz miješanje dinstati 15-tak min.
6. Začiniti po ukusu.
7. Krompir oguliti, narezati na ploške i kratko prokuhati.
8. Rižu skuhati.
9. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati sloj krompira, zatim sloj mesa, pa sloj riže i na kraju sloj kupusa.
10. Sve zaliti mješavinom jaja i pavlake koju prije toga treba pjenjačom izmutiti i začiniti po ukusu (vegeta, biber ili so) i ispeći u rerni na 180℃ oko 25 min dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
Prijatno!:)
(Recipeci.com)
Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 28 min0
Jeste li znali
ZLO IZ HERCEGOVINE: Pavelićeva vjerna sjenka naredio je svirepu likvidaciju, pa pobjegao kao kukavica, ali sve je bilo uzalud…
Prije 38 min0
Zabava
VIC DANA: Anketirali građane u Sarajevu, pa naletjeli na Fočaka, a onda je uslijedilo pitanje o seksu...
Prije 40 min0
Sport
"TOTALNI SUNOVRAT, ALBANIJA PONOVO KOBNA...": Pogledajte naslovnice srbijanskih medija nakon bolnog poraza na Wembleyu...
Prije 51 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 15h0
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.