REAKCIJA AKADEMIKA ESADA DURAKOVIĆA: "Kalkulirate besramno umjesto da okupite hiljade ljudi pod prozor Schmidta"

“Ovaj student daje izvanrednu lekciju - akademskoj zajednici i političarima prije svih, a koji joč uvijek u fazi omamljenosti brojenjem glasova ne vide da Christian Schmidt  dovršava agresiju HDZ-a, da konačno osujećuje našu budućnost, da osujećuje presude Suda za ljudska prava iz Strazbura, da izlazi čak iz okvira Daytona....", kaže Duraković.

  • Mini market

  • 11. Okt. 2022  11. Okt. 2022

  • 5

Moje jedino pitanje je zašto još uvijek nema protesta u Sarajevu, a povodom situacije licemjernog nametanja Izbornog zakona i Ustava FBiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta u izbornoj noći, pitanje je jednog zabrinutog studenta upućenog na više adresa različitih nevladinih organizacija, ali i političkih partija, svih onih koji su zagovaraju demokratiju u punom smislu njenog značenja.

Očekuje se građanska aktivnost, makar onog dijela građanstva koje zagovara građansko uređenje Bosne i Hercegovine.

Reakciju na apel zabrinutog studenta za Patriju je dao akademik Esad Duraković.

“Ovaj student daje izvanrednu lekciju - akademskoj zajednici i političarima prije svih, a koji još uvijek u fazi omamljenosti brojenjem glasova ne vide da Christian Schmidt  dovršava agresiju HDZ-a, da konačno osujećuje našu budućnost, da osujećuje presude Suda za ljudska prava iz Strazbura, da izlazi čak iz okvira Daytona....

Pa ta osoba upravo čini stravične stvari, fatalne za budućnost ove zemlje, a vi šutite, kalkulirate šićardžijski i besramno, umjesto da okupite hiljade ljudi, okupite ih pod Schmidtove prozore, da držite konferencije za štampu, da pišete evropskim političkim institucijama, sudovima  javnosti. Prezreni bili”, kazao je Duraković.

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podnio je apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine u kojoj traži obaranje najnovijih izmjena Ustava entiteta F BiH i Izbornog zakona.

Stranke koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića danas su na sastanku poručili da će tražiti pojašnjenje OHR-a, te da dok ne bude jasnog tumačenja odluke CIK ne treba dodjeljivati mandate za Dom naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...