ŽUTA MINUTA TRENERA ROME: Jose Mourinho pobjesnio, imao je ispad u svlačionici...

"Možda sam kroz godine zaboravio talijanski jezik, ne mogu si to objasniti jer igramo suprotno od onog što se dogovorimo", izjavio je nakon te utakmice.

  • Sport

  • 12. Okt. 2022  

  • 0

"Još jedan spad. Neusporediv s ispadom nakon utakmice kakve je imao u Bodu ili Milanu, ali značajan i oštar. Mourinho je bijesan zbog toga kako mu tim igra", piše Corriere dello Sport dodajući da portugalski stručnjak nije zadovoljan.

U ovom trenutku je Roma šesta u talijanskom prvenstvu s četiri boda manje od vodećeg Napolija. U Europa ligi je na omjeru od jedne pobjede i dva poraza, odnosno na trećem mjestu grupe u kojoj su još Betis, Ludogorec i HJK. Ispad o kojem talijanski izvor piše dogodio se nakon poraza od Betisa.

"Meni je neprihvatljivo ovako izgubiti. Kroz karijeru sam rijetko gubio na domaćem terenu i nemam namjere sad početi. Možda vama to nije važno, ali meni jeste", sukus je govora koji je Mourinho održao svojim igračima nakon 1:2.

Navodi se i da je pohvalio vrijednost Betisa i nadao se da će izazvati reakciju kod svojih igrača. Umjesto toga, u sljedećoj utakmici teško je došao do slavlja protiv Leccea koji je od 22. minute igrao s igračem manje.

"Možda sam kroz godine zaboravio talijanski jezik, ne mogu si to objasniti jer igramo suprotno od onog što se dogovorimo", izjavio je nakon te utakmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...