IZA NJE OSTAO SIN JEDINAC: Danas dženaza Edini Odobašić koju je u Bihaću udavio suprug

Iza Edine su ostali sin Muris, otac Husein, majka Šeherzada, te braća Nedžad i Šeherzad.

  • Hronika

  • 13. Okt. 2022  

  • 0

Edina Odobašić, žena koju je jučer u Bihaću davljenjem ubio njen muž Enes Odobašić, biće ukopana sutra na porodičnom mezarju Veliko Brdo u Bihaću u 15:30 sati.

Dženaza nesretnoj ženi krenut će ispred njene kuće u 14:30 sati.

Iza Edine su ostali sin Muris, otac Husein, majka Šeherzada, te braća Nedžad i Šeherzad.

Podsjećamo, za ubicom Enesom Odobašićem još uvijek se traga, a za sada ne postoje naznake da je pobjegao van granica Bosne i Hercegovine.

Naš portal nezvanično je saznao da je Odobašić svoju suprugu udavio kablom od kuhala.

U petak će u više bh. gradova biti održani protesti na kojima će se reći "ne femicidu", nasilju nad ženama i njihovim sve češćim ubistvima.

Ovaj poziv širi se društvenim mrežama, a dijele ga udruženja žena i aktivistkinje koje su se referirale, između ostalog, na stravično ubistvo Edine Odobašić iz Bihaća, a čiji ubica nije odmah uhvaćen. Podsjetile su i na to da je, prema nezvaničnim i nepotpunim statistikama, od 2017. godine ubijeno više od 60 žena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...