"SB" NA PRESS-u FK SARAJEVO: "Do kraja polusezone se ne vraćamo na Koševo, derbi protiv Željezničara u Zenici" (FOTO)

Turkish Airlines je od 2015. godine partner Sarajeva, a novi ugovor je potpisan na tri godine.

  • Sport

  • 13. Okt. 2022  

  • 0

FK Sarajevo je potpisao ugovor o nastavku saradnje s kompanijom Turkish Airlines, a na press-konferenciji održanoj u prostorijama kluba predstavljen je i poslovni plan i strategija za naredni period.

Turkish Airlines je od 2015. godine partner Sarajeva, a novi ugovor je potpisan na tri godine.

Direktorica Ajla Alimanović potvrdila je da Sarajevo do kraja jeseni neće igrati utakmice na stadionu "Asim Ferhatović Hase" zbog probijanja rokova rekonstrukcije terena, što znači da će se gradski derbi protiv Željezničara igrati u Zenici 12. novembra.

"Kada smo potpisali ugovor, bilo je rečeno da je rok izvođenja radova između 60 i 90 dana. Nogometni savez BiH je dao rok izvođaču radova da sanacija terena mora biti okončana do 10. novembra, ali čak i da bude tako, moramo sačekati 12 do 15 dana da se teren može koristiti, tako da sigurno nećemo igrati na Koševu do kraja polusezone. Jako nam je žao, ali ovakav projekat se radi jednom u 20 godina", rekla je Alimanović.

Alimanović je istakla da je klupski fan shop jedan od poslovnih prioriteta, te da će u narednom periodu biti otvorene dodatne dvije poslovnice. Ipak, Akademija FK Sarajevo trebala biti biti glavni zalog za budućnost.

"Akademija je strateški prioritet kluba, a u proteklom periodu smo značajno poboljšali uslove. Razvoj i prodaja mladih igrača trebao bi biti glavni izvor prihoda za klub", dodala je.

Direktorica Sarajeva je za kraj poručila da se plate uposlenicima redovno izmiruju, ali da niko u klubu nije zadovoljan rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Konačno, glavni cilj Sarajeva u ovoj sezoni ostaje plasman u Evropu.

U narednom kolu Sarajevo će igrati protiv Sloge u gostima, zatim ih očekuje još jedan gostujući duel - u Posušju, nakon čega igraju protiv Igmana na domaćem i Slobode na gostujućem terenu. Do kraja prve polusezone još će igrati gradski derbi protiv Željezničara, a nakon toga će prvu polusezonu završiti gostovanjem u Trebinju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...