VULIN JE OČAJAN: "Ako su pakosti ustaša stavovi EU, onda je Milov plaćenik Picula lice EU"

Spoljnopolitčki komitet Evropskog parlamenta (AFET) usvojio je izvještaj u kojem se traži da se pristupni pregovori sa Srbijom uslove usklađivanjem zemlje sa sankcijama Evropske unije (EU) protiv Rusije.

  • Regija

  • 13. Okt. 2022  13. Okt. 2022

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova SRbije Aleksandar Vulin prokomentarisao je izvještaj spoljnopolitčkog komiteta Evropskog parlamenta po kom bi pristupni pregovori EU sa Srbijom bili uslovljeni uvođenjem sankcija Rusiji, rekavši da ako je ucjena evropska vrijednost, onda je autor izvještaja Tonino Picula pravi predstavnik takve Evropske unije.

„Ako su pakosti ustaša stavovi Evropske unije, onda je Milov plaćenik Tonino Picula pravo lice Evropske unije. Ako Evropska unija ucjenama hoće da natjera Srbiju da uvede sankcije Rusiji, onda Evropska unija jeste savez zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom“, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

Spoljnopolitčki komitet Evropskog parlamenta (AFET) usvojio je izvještaj u kojem se traži da se pristupni pregovori sa Srbijom uslove usklađivanjem zemlje sa sankcijama Evropske unije (EU) protiv Rusije.

Ističući da bi EU trebalo da da prioritet usklađivanju zemalja pristupnica sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, pristupni pregovori sa Srbijom trebalo bi da napreduju samo ako se zemlja uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije i ostvari značajan napredak u reformama vezanim za EU, navodi se u tekstu, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...