DODIKA HVALI, REAGIRAO BORENOVIĆ: 'Šta očekivati ​​od srbomrsca Zorana Milanovića?'

Šef Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da je "srbomrzac".

  • Vijesti

  • 14. Okt. 2022  

  • 1

Šef Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da je "srbomrzac".

"Pokušava se organizirati banjalučki Majdan. Sve što sam rekao o Miloradu Dodiku, to i dalje mislim. On je Hrvatima najprihvatljivija opcija. CIK, koji nije pod njihovom kontrolom, prebrojao je 30.000 glasova ispred Jelene Trivić. U biračkom tijelu koje je manje od 600.000. Koji je kriterij i kakva je to država u kojoj se ponovno broje glasovi? To je suludo. Time se ruši demokratija", rekao je u četvrtak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Lider PDP-a Branislav Borenović reagirajući na tu Milanovićevu izjavu, upitao je "što očekivati ​​od srbomrsca Milanovića, ali da se ne suzdržava i da najprizemnije komentira izbore održane u Republici Srpskoj".

"Koliko mu je Dodik bitan saradnik njihove službe, govori i to što iz Zagreba kukaju kako je Dodik pobijedio, pa je preuzeo retoriku svoje agenture iz SNSD-a i priziva novi 'Majdan'. Na njegovu žalost, nećemo dozvoliti sukob među Srbima, ma koliko on i njegov partner Dodik to priželjkivali", rekao je Borenović, prenosi N1.

Kaže da je za PDP kompliment što Milanović loše govori o potpredsjednici stranke i kandidatkinji za predsjednicu RS-a Jeleni Trivić.

"Kad te neko poput Milanovića grdi, znači da nešto radiš kako treba. Bilo bi loše da se bilo ko od nas banči s takvim tipom, slavi njihove kriminalne radnje, kao što to radi Dodik. Loše bi bilo prešutjeti da Srbe naziva šakom jada, poput Dodika. Bilo bi loše kada bismo prešutjeli zabranu posjete predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću najvećem srpskom stratištu Jasenovcu", rekao je Borenović.

A kad smo već kod predsjednika Srbije, dodaje Borenović, Milanoviću mogu poručiti samo jedno: "Neka sjedne i nauči od Vučića što je diplomacija, državnički i odnos prema izborima u BiH."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...