SLASTIČAR U KUĆI: Kolač od samo tri sastojka

Za bilo koje doba dana.

  • Gastro

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 0

Sastojci:

175 g tamne čokolade

7 jaja

140g putera

Priprema:

1. Pripremite kalup za kolač, namažite ga puterom i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan puter, miješajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumance od bjelanaca i u jednoj posudi pjenasto umutite i dodajte im, lagano miješajući, prohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanaca i dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.

3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji pleh za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.

4. Stavite u rernu zagrijanu na 150 stepeni. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku ili voće.

Prijatno:) 

(Zadovoljna.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...