PLENKOVIĆ O OPTUŽNICAMA IZ SRBIJE: "Za nas je to nepostojeći proces, orkestrirani politički proces"

Plenković se osvrnuo na dolazak Porfirija u Vukovar. 

  • Regija

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 2

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u petak je komentirao rast inflacije, optužene pilote, izjave Milanovića i Kovačevića.

Povodom češkog predsjedanja Vijećem Europske unije premijer Plenković održao je redovni polugodišnji sastanak s ambasadorima zemalja članica EU-a u Zagrebu.

“Odnosi između Hrvatske i Češke su odlični”, rekao je Plenković te je dodao kako su detaljno prošli sljedeće korake o članstvu RH u Schengen i završne pripreme za europodručje.

Veliki rast inflacije

“Našim mjerama smo limitirali rast inflacije. Mi smo u okviru onoga što je realnost na razini EU i kad gledamo ukupne mjere koje smo poduzeli, mislim da smo dosta dobro uspjeli konsolidirati situaciju”, izjavio je, prenosi N1.

Osvrnuo se i na optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota

“Za nas je to nepostojeći proces, orkestrirani politički proces. Za nas to ne postoji”, izjavio je. Na pitanje što s pilotima ako optužnica bude pravomoćna samo je rekao da neće biti ništa jer ta presuda za njih ne postoji.

Plenković se osvrnuo na dolazak Porfirija u Vukovar. 

“Znam da je obljetnica pogibije Blage Zadre. Nije RH birala taj datum, ne bih rekao da je to vezano za nas. Nije prvi put da je Porfirije Hrvatske, je li datum idealan ili ne… Što god bliže bi došli obljetnici Vukovara, bilo bi što gore”, rekao je.

Premijer je komentirao posljednje izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

“Milanović i Kovačević su bliski prijatelji. Dva dana nakon zagrebačkog potresa odlazi u Slovensku, gdje se jede i pije, u lockdownu, to vam govori o bliskosti”, rekao je Plenković.

Opet je spomenuo i Kovačevića i MOST

“Milanovićevi mališani, to je ova ekipa za medicinski pregled iz Mosta, koriste ga na tijelima u Saboru, ne bi li ga navodili. Njegova je agenda da sada radi najgore protiv mene ne bih li ja reagirao na njega pa on u dosluhu da se brani da je riječ o političkom progonu”, pojasnio je.

Osvrnuo se i na slučaj varaždisnkog župana Anđelka Stričaka. 

“Mislim da nije dobro da se to dogodilo. To nije situacija u kojoj bi se takav čovjek trebao naći. Dobro je da policija sve istraži. Ne vidim da je on nekog udario ili da je nešto bacio.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...