ZOVKO TVRDI DA HDZ NEĆE U KOALICIJU SA SDA: "Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor!" (VIDEO)

"Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor", kazala je Željana Zovko, otkrivši tako da HDZ neće koalirati sa SDA nego s partijama "Trojke" koje su pokazale više spremnosti na kompromis i dijalog.  

  • Mini market

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 6

Eurozastupnica HDZ-a Željana Zovko bila je gošća zagrebačke redakcije N1 televizije gdje je, između ostalog govorila, i o prioritetima nove vlasti u BiH.  

Zovko je kazala da izmjena Izbornog zakona stoji kao osnovna i ključna preporuka za kandidatski status Bosne i Hercegovine. 

"Najveći je prioritet da se treba napraviti reforma Izbornog zakona, što znači finaliziranje ustavne i izborne reforme. Povjerenik za proširenje Várhelyi je jasno naglasio da je promjena izbornog zakona ključna", istakla je Zovko. 

Upitana zašto bi uglavnom isti političari koji su ponovno izabrani to napravili sada, ako nisu ranije, Zovko je odgovorila da će HDZ imati "druge sugovorneike iz bošnjačkog naroda".  

"Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor", kazala je Željana Zovko, otkrivši tako da HDZ neće koalirati sa SDA nego s partijama "Trojke" koje su pokazale više spremnosti na kompromis i dijalog.  

Zovko je dodala da je bilo kakvi pregovori s figom u džepu vode u staganciju i krizu.

"Bitno je da u ovom slučaju kad se budu formirale koalicije, da uđu s dobrom vjerom, da se ide na kompromis i da se ide na dogovor. Svi vrlo dobro znaju da kompromisi tu zemlju vode naprijed. Bilo kakvi pregovori s figom u džepu vode u stagnciju i vode u krizu. BiH je u posljednje četiri godine bila u kontinuiranom stanju krize. Mi znamo da je još uvijek izbor hrvatskog člana Predsjedništva nije zastupljen. Kad u Predsjedništvu imamo dva bošnjačka člana i jednog srpskog, politika se vodi na principima što većih tenzija, a ne smirenja”. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...