TRAGEDIJA U TURSKOJ: Raste broj poginulih rudara, strahuje se od još goreg scenarija...

“Zaista se suočavamo s tužnom slikom”, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, koji je na mjesto tragedije otišao u pratnji kolege iz Energyja.

  • Hronika

  • 15. Okt. 2022  

  • 0

U eksploziji rudnika uglja u sjeverozapadnoj Turskoj u petak najmanje je poginulo 25 ljudi i  28 ozlijeđeno, a spasilačke ekipe cijele su noći u potrazi za preživjelima među desecima radnika još zaglavljenih u rudniku, prenose agencije rano jutros.

Prema novom izvještaju, koje je objavio turski ministar zdravstva Fahrettin Koca na Twitteru, eksplozija, koja se dogodila u petak u rudniku u Amasri, obalnom gradu na Crnom moru, u 18,15 po lokalnom vremenu, ubila je najmanje 25 ljudi. Precizirao je i da je 11 osoba iz rudnika na liječenju u bolnici.

“Zaista se suočavamo s tužnom slikom”, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, koji je na mjesto tragedije otišao u pratnji kolege iz Energyja.

Agencije prenose da spasilačke ekipe rade na spašavanju desetaka radnika zarobljenih u galerijama 300 i 350 metara ispod razine mora, a Soylu je kazao da je u vrijeme eksplozije u rudniku bilo 110 radnika.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je da otkazuje svoj raspored kako bi u subotu otputovao na mjesto nesreće.

“Želja nam je da gubitak života ne bude veći i da se naši rudari mogu spasiti živi i zdravi”, ‘tvitao’ je.

“Prema prvim opažanjima, radi se o eksploziji plina”, rekao je turski ministar energetike Fatih Donmez.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...