EUROPARLAMENTARKA TINEKE STRIK: "Upravo potvrđeno, na naš zahtjev visoki predstavnik Christian Schmidt pojavit će se...."

U međuvremenu pismu se pridružilo još 26 članova i članica evropskog, njemačkog, holandskog i francuskog parlamenta, tražeći odgovore od visokog predstavnika u BiH.

  • Vijesti

  • 15. Okt. 2022  

  • 23

Europarlamentarka Tineke Strik oglasila se na društvenim mrežama.

-Upravo potvrđeno: na naš zahtjev visoki predstavnik Christian Schmidt pojavit će se pred Odborom za vanjske poslove Europskog parlamenta kako bi pojasnio razloge svoje nedemokratske mjere, poručila je Strik.
 Visoki predstavnik Christian Schmidt morat će objasniti razloge za izmjenu Izbornog zakona i Ustava FBiH na izbornu noć, potvrdila je evropska parlamentarka Tineke Strik. Strik također zahtijeva povlačenje ove odluke, nazivajući je nedemokratskom i pogubnom za narod BiH, kako je navedeno u pismu koje je nedavno uputila Schmidtu zajedno s članom Bundestaga Borisom Mijatovićem.

Dodaju da žele i objašnjenje u vezi s tvrdnjama Zagreba o učešću u Schmidtovoj odluci.

Podsjetimo, u međuvremenu pismu se pridružilo još 26 članova i članica evropskog, njemačkog, holandskog i francuskog parlamenta, tražeći odgovore od visokog predstavnika u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...