DRAMA NA BH. GRANIČNOM PRIJELAZU: Policija zabranila ulaz u Crnu Goru sinu Momčila Mandića, članu Vučićevog SNS-a...

Rješenje je donijeto jer je, kako se navodi, utvrđeno da postoje razlozi nacionalne bezbjednosti koji su poznati ANB-u pa su ispunjeni uslovi da mu se zabrani ulazak.

  • Regija

  • 15. Okt. 2022  15. Okt. 2022

  • 1

Crnogorska policija je sinoć na graničnom prijelazu Metaljka kod Pljevalja, nekoliko sati zadržala članove Vučićeve Srpske napredne stranke Vladimira Mandića i Danu Šijana, nakon čega im je saopšteno da im je zabranjen ulazak u Crnu Goru, javlja "Pobjeda".

Njima je uručeno rješenje Uprave policije kojim im se zabranjuje ulazak.

Rješenje je donijeto jer je, kako se navodi, utvrđeno da postoje razlozi nacionalne bezbjednosti koji su poznati ANB-u pa su ispunjeni uslovi da mu se zabrani ulazak.

KO SU MANDIČ I ŠIJAN?

Obojica su već poznati crnogorskoj javnosti, kada su uoči izbora u Nikšiću privođeni zbog sumnje da su unosili novac u Crnu Goru i kupovali glasove. U Nikšiću je tada privedeno devet osoba. Mandić je, bivši rukometaš, član Glavnog odbora SNS-a, a mediji ga opisuju kao povjerljivog čovjeka te stranke za prljave poslove.

Svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde u Vladi ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Zanimljivo je da je Mandić nedavno privođen i u BiH, i to isto uoči tamošnjih izbora. Zajedno sa njim je privođen i Adam Šukalo, također visoki funkcioner SNS-a. Policija je pretresla njihovo vozilo, nakon čega su privedeni i saslušani. Oni su privođeni zbog sumnji da su kupovali glasove za Jelenu Trivić i Partiju demokratskog progresa Draška Stanivukovića.

Dane Šijan se u medijima u Srbiji navodi kao bezbjednosno interesantna osoba. On je bivši golman Metaloplastike, Epoksida, Partizana, njemačkog Flensburga kao i danskog Silkeborga. U politiku je ušao kada je zvanično pozivao na Vučićev miting u Beogradu 17. aprila 2019. godine. Taj miting je bio kontra odgovor Vučića na seriju mitinga opozicije koji su najozbiljnije ugrozili režim u Beogradu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...