TAKSISTA S JADRANA RUŠI SVE REKORDE: Sa svojim Mercedesom prešao 1,5 milion kilometara; "Samo je jednom motor išao na popravak!" (VIDEO)

Dizelska limuzina je prešla 1.584.589 kilometara i još uvijek je dobra.

  • Auto

  • 16. Okt. 2022  

  • 0

Možda Drač, albanski biser na Jadranu nije mali, ali velika je vjerovatnost da ćete na cestama vidjeti žuti Mercedes, a koji je već postao i zaštitni znak na neki način tog mjesta.

Naime, riječ je o modelu E200 proizvedenom davne 1993. godine, što je bila prva godina kada je Mercedes počeo koristiti nadimak E-klase. Dizelska limuzina je prešla 1.584.589 kilometara i još uvijek je dobra.

Njegov ponosni vlasnik Luan Nina koristi ga za taksiranje u Albaniji zadnjih 15 godina nakon što je automobil uvezen iz Njemačke. Toekom tog intervala, prešao je oko milion kilometara s originalnim motorom.

Nevjerovatna priča

Kako je otkrio u intervjuu, morao ga je popraviti samo jednom. U intervjuu za Deutsche Welle, vlasnik je otkrio da je jedini problem koji je ikada imao s E-klasom bio kvar brtve glave.

Iako ima 70 godina, Luan Nina ne planira skoro otići u penziju. Isto se može reći i za Mercedes jer nastavlja raditi onako kako se reklamiralo prije tri desetljeća.

Čak svaki treći automobil registriran u Albaniji je polovni Mercedes, a na cestama ih je oko 212.000. Većina ih je starija od 10 godina. Ova E-Klasa pokazuje samo 584.589 prijeđenih kilometara, ali to je zato što se brojač kilometara vratio na nulu nakon prijeđenih milion.

Žuti taksi i dalje juri po ulicama Drača, drugog po broju stanovnika grada u zemlji, turista ne nedostaje. I njegov ponosni vlasnik niti ne pomišlja na penziju. A niti Mercedes…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...