DARKO BABALJ IZ SDS-a TVRDI: "Dodik je brutalno pokrao Trivić, tražit ćemo ponavljanje izbora"

Istakao je da će ovo biti dug i iscrpljujući proces, te je zbog situacije u RS-u uputio molbu CIK-u da kaže da li je istina ono što on govori.

  • Politika

  • 17. Okt. 2022  

  • 1

Mislimo da je u izbornom procesu na osnovu podataka koje imamo došlo do brojnih nepravilnosti, poručio je danas na vanrednoj press konferenciji Darko Babalj govoreći o ponovnom brojanju glasova za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske koje je 10. oktobra naredila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine. 

Aktuelni zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a i nosilac liste ove stranke za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na netom okonačnim općim izborima, pitao je "da li je normalno da imate glasački listić na kojem su korektorom brisani glasovi za Jelenu Trivić, a onda stavljano ime Milorada Dodika".

- Da li je normalno da imate nevažeće glasove, gdje je Jelena Trivić zaokružena na svakom listiću sa različitom olovkom, a Milorad Dodik u buntu glasova sa istom olovkom. Prilikom pakovanja i brojanja na biračkm mjestima brutalna krađa se desila tako što su Jelenini glasovi stavljani na Dodikove i brojani Dodiku.

Da li je normalno da jedan čovjek potpiše 150 imena i da mi smatramo da su to reguralni izbori? Da li je normalno da mrtve osobe glasaju? Da li je normalno da predsjednik OIK Sokolac stavlja pečate sa dvoglavim orlom. Imate Doboj Bijeljinu, Banja Luku gdje je 528 otvorenih biračkih mjesta, a na 450 ima neregularnosti. To nisu demokratski izbori i mi ćemo tražiti ponavljanje izbora - rekao je Babalj.

Istakao je da će ovo biti dug i iscrpljujući proces, te je zbog situacije u RS-u uputio molbu CIK-u da kaže da li je istina ono što on govori.

Za predsjednika/potpredsjednika RS-a se glasalo na 2.239 biračkih mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...