Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 27 min0
Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.
Gastro
17. Okt. 2022 17. Okt. 2022
0
Sastojci za tiramisu s kestenom:
100 grama šećera u prahu
3 dcl slatkog vrhnja
200 grama kesten-pirea
400 grama mascarponea
2 dcl jake crne kafe
5 velikih kašika amaretta
piškote
kakao
Priprema:
Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.
Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga kašikom povežite s kremom.
U tanjiru ili zdjelici pomiješajte kafu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kafe i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku kašiku kreme, zatim opet stavite red piškota pa kašiku kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.
Savjet, umjesto amaretta možete korisititi rum. Ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji.
(Zadovoljna.hr)
Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 27 min0
Jeste li znali
ZLO IZ HERCEGOVINE: Pavelićeva vjerna sjenka naredio je svirepu likvidaciju, pa pobjegao kao kukavica, ali sve je bilo uzalud…
Prije 37 min0
Zabava
VIC DANA: Anketirali građane u Sarajevu, pa naletjeli na Fočaka, a onda je uslijedilo pitanje o seksu...
Prije 39 min0
Sport
"TOTALNI SUNOVRAT, ALBANIJA PONOVO KOBNA...": Pogledajte naslovnice srbijanskih medija nakon bolnog poraza na Wembleyu...
Prije 50 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 15h0
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.