NEČUVENO: Ambasador BiH u Hrvatskoj širi paniku –„Izborni gubitnici uz pomoć CIK-a BiH pokušavaju da izvrše prevrat“

Vranješ je kazao da su predstavnici opozicije još u izbornoj noći počeli realizaciju takvih namjera, iako su, kako je rekao, već tada znali da su izgubili.

  • Vijesti

  • 18. Okt. 2022  18. Okt. 2022

  • 6

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ rekao je za RTRS da je „cijeli postizborni proces pokušaj prevrata u režiji opozicije, koja po ko zna koji put gubi izbore“.

- Sve zajedno vidim kao pokušaj prevrata od strane opozicije, zajedno sa CIK-om, a uz podršku određenog broja zapadnih ambasada i jednog dijela medija i društvenih mreža - rekao je Vranješ.

- Na djelu je sluđivanje javnosti koje doživljavam kao pokušaj prevrata da bi se stvorila lažna atmosfera i budućnost Republike Srpske stvarala na ulici, a ne na izborima. To rade oni koji uporno gube na izborima - rekao je on.

Vranješ je kazao da su predstavnici opozicije još u izbornoj noći počeli realizaciju takvih namjera, iako su, kako je rekao, već tada znali da su izgubili.

- Cilj je sluđivanje građana kako bi se pripremili za neko novo stanje, "novu istinu". Opozicija je izgubila izbore i to su znali još u izbornoj noći - naglašava Vranješ i dodaje da su neprihvatljive manipulacije izbornom voljom građana.

- Ne možemo više shvatiti za koga opozicija smatra da je oštećen - rekao je Vranješ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...