BRZI RUČAK: Tjestenina sa mljevenom piletinom za,,,

(...) četiri osobe po ovom receptu.

  • Gastro

  • 18. Okt. 2022  18. Okt. 2022

  • 0

Fantastična tjestenina sa piletinom koja se brzo priprema.

Sastojci:

(za 4 osobe)

- 500 g mljevene piletine (bijelo meso)

- 1 veći crni luk

. 3 čena bijelog luka

- 2 veće mrkve

- 200 g čeri paradajza

- 500 ml pasiranog paradajza

- 500 g tjestenine po želji

- so, biber, peršun, bosiljak, lovorov list

- parmezan za posipanje, po želji.

* Umjesto mljevenog bijelog pilećeg mesa možete koristiti i puretinu.

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu i stavite sa strane. Sačuvajte 200 ml vode u kojoj se kuhala.

2. Na zagrijanom ulju izdinstajte sitno isjeckan luk i mrkvu. Posolite i dodajte prstohvat šećera dok se dinstaju.

3. Dodajte mljeveno pileće bijelo meso, izgnječeni bijeli luk, isjeckan čeri paradajz, so i biber i nastavite sa dinstanjem.

4. Nakon što meso dobije finu boju, a bijeli luk pusti miris, zalijte sve sa pasiranim paradajzom i dodajte polovinu vode od kuhanja testenine, a zatim peršin, bosiljak i lovorov list.

5. Smanjite temperaturu i pustite da se lagano krčka. Povremeno promiješajte.

6. Poslije 15 minuta krčkanja u sos dodajte tjesteninu i preostalu polovinu vode u kojoj se kuhala. Dobro promiješajte.

7. Sklonite sa šporeta i ostavite nekoliko minuta da tjestenina upije sve začine.

Poslužite toplo posuto rendanim parmezanom.

Prijatno:) 

(SB/Dnevni.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...