Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 28 min0
(...) četiri osobe po ovom receptu.
Gastro
18. Okt. 2022 18. Okt. 2022
0
Fantastična tjestenina sa piletinom koja se brzo priprema.
Sastojci:
(za 4 osobe)
- 500 g mljevene piletine (bijelo meso)
- 1 veći crni luk
. 3 čena bijelog luka
- 2 veće mrkve
- 200 g čeri paradajza
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 g tjestenine po želji
- so, biber, peršun, bosiljak, lovorov list
- parmezan za posipanje, po želji.
* Umjesto mljevenog bijelog pilećeg mesa možete koristiti i puretinu.
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu i stavite sa strane. Sačuvajte 200 ml vode u kojoj se kuhala.
2. Na zagrijanom ulju izdinstajte sitno isjeckan luk i mrkvu. Posolite i dodajte prstohvat šećera dok se dinstaju.
3. Dodajte mljeveno pileće bijelo meso, izgnječeni bijeli luk, isjeckan čeri paradajz, so i biber i nastavite sa dinstanjem.
4. Nakon što meso dobije finu boju, a bijeli luk pusti miris, zalijte sve sa pasiranim paradajzom i dodajte polovinu vode od kuhanja testenine, a zatim peršin, bosiljak i lovorov list.
5. Smanjite temperaturu i pustite da se lagano krčka. Povremeno promiješajte.
6. Poslije 15 minuta krčkanja u sos dodajte tjesteninu i preostalu polovinu vode u kojoj se kuhala. Dobro promiješajte.
7. Sklonite sa šporeta i ostavite nekoliko minuta da tjestenina upije sve začine.
Poslužite toplo posuto rendanim parmezanom.
Prijatno:)
(SB/Dnevni.ba)
Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 28 min0
Jeste li znali
ZLO IZ HERCEGOVINE: Pavelićeva vjerna sjenka naredio je svirepu likvidaciju, pa pobjegao kao kukavica, ali sve je bilo uzalud…
Prije 38 min0
Zabava
VIC DANA: Anketirali građane u Sarajevu, pa naletjeli na Fočaka, a onda je uslijedilo pitanje o seksu...
Prije 40 min0
Sport
"TOTALNI SUNOVRAT, ALBANIJA PONOVO KOBNA...": Pogledajte naslovnice srbijanskih medija nakon bolnog poraza na Wembleyu...
Prije 51 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 15h0
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.