PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: Najava predsjednika CIK-a BiH Suada Arnautovića o mogućem ponavljanju izbora naišla na oštre reakcije…

Arnautović ističe da postoji 14 pojavnih oblika mogućih izbornih prevara.

  • Mini market

  • 19. Okt. 2022  19. Okt. 2022

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon najave predsjednika CIK-a BiH Suada Arenatuovića o mogućem ponavljanju izbora u bh. entitetu Republika Srpska.

Podsjetimo, na pitanje hoće li CIK poništiti izbore u Republici Srpskoj, predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je odgovorio: "Razmotrit ćemo sva pitanja koja zakon nudi. Teoretski, zakon je to predvidio. Ako je na biračkom mjestu tokom glasanja ili tokom prebrojavanja glasova došlo do takvih nepravilnosti koje utiču na rezultate izbora onda je CIK dužan da to poništi. U svakom slučaju to će pitanje biti raspravljeno."

Arnautović ističe da postoji 14 pojavnih oblika mogućih izbornih prevara.

"Od bugarskog voza... svašta se može desiti. ŠTa se desilo konkretno kod nas, to je proces koji se usklađuje. U Glavnom centru svaki stol ima pet brojača. Oni čine kao neki birački odbor, dakle rade njihov posao, popravljaju ono što su oni trebali uraditi. Vrši se ogroman pritisak na državnu instituciju."

Nakon izjave predsjednika CIK-a BiH Suada Arnautovića oglasio se Dodikov savjetnik i smijenjeni bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

„Da li bi gospodin Arnautović, onako kako je gostovao na FTV-u sa istomišljenikom iz Transparencyja, pa su se sve lijepo slagali, jer obojica ne vole Dodika, bio spreman da o svemu što je bila tema na FTV priča stučnim argumentima sa nekim ko prema Dodiku nema negativan stav“, poručio je Tegltija te dodao:

-Lako je biti u pravu kad pričaš sa istomišljenikom s kojim dijeliš negativan stav prema nekom. Čudo jedno kako se ljudi lako slože. Evo ja se stavljam na rapolaganje, nisam učesnik izbornog procesa, nisam kandidat na izborima, i nemam prema Dodiku negativan stav, poručio je Tegeltija.

„Možda neko želi da natjera Republiku Srpsku da krene putem nezavisnosti bez obzira što ona u ovom trenutku nema takvu namjeru niti razmišlja o tom. Svašta se u politici može, ali kad se krene u poništavanje prava jednog naroda da sam sebi bira predstanike,taj narod više nema izbora. Ako tako nešto prihvati on više nije slobodan.

I tu više nije u pitanju ni Dodik ni SNSD ni bilo koja partija, tu sam u pitanju ja, ti iz Republike Srpske koji ovo čitaš svi moji , svi tvoji i svi mi kako god politički razmišljali ili se razlikovali. To je pravo svih nas da sami odlučujemo o sebi šta god mislili jedni o drugima, poručio je Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...