ZORAN MILANOVIĆ NIJE BEZ RAZLOGA ZVIJEZDA PUTINOVIH MEDIJA : "Ovo nije naš rat. Neću dopustiti da nas šačica šarlatana uvlači u to"

Dodao je da Hrvatska, dok je on vrhovni zapovjednik, neće sudjelovati u ovom ratu. Pita se i tko će Hrvatskoj nadoknaditi za donirane helikoptere i ostale donacije.

  • Regija

  • 19. Okt. 2022  19. Okt. 2022

  • 4

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, danas boravi u Splitu.

Na Ekonomskom fakultetu je Milanović prisustvovao sjednici Ekonomskog savjeta Predsjednika Republike pod nazivom „Analiza ekonomske situacije u 2022. u Republici Hrvatskoj i očekivani ekonomski trendovi u sljedećoj godini“.

Nakon toga je studentima Ekonomskog fakulteta u 13 sati održao predavanje na temu „Geopolitika i posljedice za ekonomiju“.

“Hrvatski vojnici nisu školovani da bi vodili tuđe ratove. Ovo nije u našem dvorištu. Ponašamo se civilizirano to je sve. Ako ovo nije rat, onda ni Hrvatska nije bila u ratu. Ovaj rat nije nikad objavljen, ali je rat koji je vojnički izazvala Rusija, a Zapad se formirao u svemu osim u tome da šalju ljude”, kazao je Milanović u izjavi za medije osvrćući se na navode Politica da se Hrvatska ponudila za domaćina obuke ukrajinskih vojnika.

Dodao je da Hrvatska, dok je on vrhovni zapovjednik, neće sudjelovati u ovom ratu. Pita se i tko će Hrvatskoj nadoknaditi za donirane helikoptere i ostale donacije.

“Teoretski je moguće da me zaobiđu dvotrećinskom većinom, ali na meni je da upozorim na retardiranost takve politike. Tko glasa za to, za mene nije normalan u ovom situacija. Ako hrvatski instruktori, koje nemamo ni za sebe, krenu učiti vještinama Ukrajince koji već osam mjeseci krvavo ratuju i imaju znanje veće od Amerikanaca bilo gdje, tu govorim o smislu ove parade. To je farsa. Politički gledano, ne želim da se Hrvatska vojska aktivno veže s tim”, dodao je Milanović.

"Neću dopustiti da šačica šarlatana i ljudi koji gledaju svoje interese Hrvatsku uvlače u bilo što više od minimuma korektnosti i solidarnosti. To smo pokazali, dosta. Hrvatski vojnici nisu školovani da vode tuđe ratove. To nije naš rat", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...