UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: "To bi bio udar na Republiku Srpsku..."

Ona tvrdi da se već sada radi da novom budžetu i rebalansu, da bi bili spremni za novu Vladu, ali da bez usvajanja od strane Narodne skupštine Republike Srpske, to ništa ne znači.

  • Politika

  • 20. Okt. 2022  

  • 3

-Ukoliko se budžet ne usvoji zbog neformiranja vlasti, to bi zaista bio udar na Republiku Srpsku i njene građane, rekla je za RTRS ministrica finansija bh. entiteta Republika Srpska Zora Vidović.

- Moram reći da neusvajanje budžeta ima vrlo negativne posljedice gostovo na sve građane Republike Srpske. Plate i penzije koje smo podizali zbog inflacije, morale bi se vratiti na deset ili 15 odsto manje, odnosno sve se vraća onako kako je bilo u januaru 2022. godine - kazala je Vidovićeva.

-Ako ne dođe do usvajanja budžeta, u idućoj godini se može potrošiti samo onoliko koliko se potrošilo u 2022. godini i to po kvartalima.

Vidovićeva je prokomentarisala i pomoć porodicama sa četvero i više djece.

Dodaje da, ukoliko se budžet ne usvoji, upitna je isplata i ove pomoći.

Ona tvrdi da se već sada radi da novom budžetu i rebalansu, da bi bili spremni za novu Vladu, ali da bez usvajanja od strane Narodne skupštine Republike Srpske, to ništa ne znači.

- Mi ćemo kroz nekoliko dana završiti rebalans budžeta. Ako se budžet ne usvoji to je zaista udar na Republiku Srpsku, kao i njene građane, uzevši u obzir period inflacije u kojem se svi nalazimo - kazala je Vidovićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...