Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 29 min0
Mandarine pripadaju citrusima, a u poređenju sa narandžama, manje su, sadrže više vode i imaju manje kiseline i šećera. Mandarine imaju i relativno malo ugljikohidrata u poređenju sa drugim vrstama voća, ali zbog njihove veličine lako možemo pojesti više nego što je preporučeno.
Gastro
20. Okt. 2022 20. Okt. 2022
0
Jedna mandarina manje veličine (oko 76 g) sadrži 40 kalorija, 0,6 g proteina, 10,1 g ugljikohidrata i 0,2 g masti.
Odličan su izvor vitamina C, tiamina i folne kiseline.
Najbolje ih je jesti svježe, ali sa mandarinama možete pripremiti i ukusne kolače. Evo jednog prijedloga:
Potrebni sastojci: šest, sedam mandarina, tri jaja, dvije šolje od dva dcl šećera, jedna šolja ulja, jedna šolja mlijeka, dvije šolje brašna, pola kesice praška za pecivo, jedan vanilin šećer.
Postupak pripreme:
Mandarine ogulite i prerežite na pola. Svaku polovinu umočite u šećer i isječenom stranom položite na dno kalupa obloženog papirom za pečenje. Redajte ih u krug.
Cijela jaja umutite pjenasto sa šećerom da pobijele. Sipajte ulje i mlijeko, potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Izmiksajte, pa prelijte preko mandarina.
Zagrijte rernu, pa pecite kolač 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.
Pečeni kolač ostavite da se prohladi, potom prislonite tanjir i okrenite ga. Pažljivo odvojite papir za pečenje.
Ohlađeni kolač sijecite na kriške i poslužite.
(Faktor)
Regija
NIJEMCI OGOLOLI HDZ-ovu VLAST: Evo šta pišu o razlozima bujanja fašizma u Hrvatskoj...
Prije 29 min0
Jeste li znali
ZLO IZ HERCEGOVINE: Pavelićeva vjerna sjenka naredio je svirepu likvidaciju, pa pobjegao kao kukavica, ali sve je bilo uzalud…
Prije 39 min0
Zabava
VIC DANA: Anketirali građane u Sarajevu, pa naletjeli na Fočaka, a onda je uslijedilo pitanje o seksu...
Prije 40 min0
Sport
"TOTALNI SUNOVRAT, ALBANIJA PONOVO KOBNA...": Pogledajte naslovnice srbijanskih medija nakon bolnog poraza na Wembleyu...
Prije 51 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 15h0
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.