ČEFERIN ODBACIO REICHARTOVE IZJAVE: Projekat "Superlige" u Evropi je mrtav

Čelnik UEFA-e Aleksander Čeferin odbacio je izjave Bernda Reicharta, novog generalnog direktor A22 Sports Management kompanije, koja stoji iza projekta pokretanja novog takmičenja.

  • Sport

  • 21. Okt. 2022  

  • 0

Projekat Superlige evropskih fudbalskih timova je "mrtav", izjavio je u četvrtak predsjednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksander Čeferin, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čelnik krovne kuće evropskog fudbala je tokom razgovora s novinarima u Argentini odbacio je izjave koje je prethodnog dana dao Bernd Reichart, novi generalni direktor A22 Sports Management kompanije, koja stoji iza projekta pokretanja novog takmičenja.

Reichart je rekao da inicijativa za formiranje takmičenja još uvijek postoji, iako u drugom formatu.

"Ovdje smo da razgovaramo o fudbalu, a to nije fudbal", rekao je Čeferin.

A22 Sports Management je zajedno s 12 elitnih klubova u Španiji, Engleskoj i Italiji u aprilu prošle godine najavio formiranje Superlige, čemu se usprotivila UEFA. Originalni projekat propao je u roku od 48 sati, a iz kompanije sada tvrde da Real Madrid, Barcelona i Juventus razgovaraju o turniru koji se zasniva na zaslugama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...