IDEALNO ZA DORUČAK: Punjene lepine

Nadjev po želji.

  • Gastro

  • 21. Okt. 2022  

  • 0

Sastojci:

- 600gr brašna + za posipanje

- 350ml jogurta (gustog)

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- 1 kesica suvog kvasca

- 60ml tople vode

- šunka, suho meso, sudžuka, kačkavalj, gauda, edamer

- malo ulja

Priprema:

1. U toplu vodu sjediniti kvasac i šećer. Ostaviti 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao.

2. U veću posudu staviti jogurt, dio brašna, so i prašak za pecivo. Dodati "aktivirani" kvasac, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano miješenje tijesta.

3. Tijesto podijeliti na 8 jednakih djelova. Oblikovati jufkice, svaku tanko razvući oklagijom, puniti suhim mesom, šunkom, žutim sirom ili već čim želite, a potom zatvoriti sa svih strana. Preći lagano oklagijom kako bi se rastanjila lepina.

4. Lepine prebaciti u zagrijanu tavu sa malo ulja i okretati ih nakon 2-3 minute.

Prijatno!:) 

(CdM) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...