SVAKO ĆUFTETE PRAVI NA SVOJ NAČIN: Ispobajte ovaj recept

Bit će vam potrebno 500 grama mesa.

  • Gastro

  • 22. Okt. 2022  22. Okt. 2022

  • 0

Sastojci:

500 gr mljevene junetine

1 luk

2 čehne bijelog luka

1 kriška hljeba

1 jaje

Sos:

1 konzerva paradajza

1 čaša vode

1 kašičica mljevene ljute papričice

2 kašičice aleve paprike

Priprema:  

1. Luk sitno isjeckajte, posolite i iscijedite višak vode.

2. Pomiješajte sa mljevenim mesom i rendanim bijelim lukom.

3. Hljeb potopite u malo vode, ostavite 10-ak minuta i ocijedite višak.

4. Dodajte u smjesu i pomiješajte sa jajetom.

5. Rukama oblikujte ćuftete i propržite na maslinovom ulju dok ne porumene.

6. Paradajz uspite u šerpu sa ljutom i alevom paprikom.

7. Kuhajte dok se paradajz ne počne raspadati i dodajte vodu.

8. Pustite da proključa pa dodajte ćuftete i kuhajte još 15-ak minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...