POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE KOJOJ SU POKUŠALI OTETI DIJETE U SARAJEVU: “Ne smijemo spavati, dijete ima traume. Ne jede” (VIDEO) 

Za utorak je planiran i štrajk roditelja ispred škole koji su zabrinuti za sigurnosnu situaciju svoje djece.

  • Hronika

  • 22. Okt. 2022  22. Okt. 2022

  • 0

Nemili događaj koji se dogodio 21.10.2022. godine u Semizovcu potresao je sve roditelje koji svoju djecu puštaju samu u školu. Za utorak je planiran i štrajk roditelja ispred škole koji su zabrinuti za sigurnosnu situaciju svoje djece. MUP KS MUP KS demantuju navode pokušaja odmice. “Ne radi se ni o kakvom pokušaju otmice, ali se nastavljaju aktivnosti na provjeri svih detalja vezanih za ovaj događaj”, rekao je Hadžiabdić.

No šta se ustvari desilo, ispričala je majka dječaka koji zbog traume ne može ni da jede, a ni da spava, piše Crna-hronika.info.

“Ja sam majka Hasija Borozan, djeteta koje je jučer pokušano oteti. Zašto se pokušava zataškati cijela priča i zašto niko iz škole ne stane uz nas i uz ovu djecu. Ja sam sama s mojom porodicom i bespomoćna sam. To mjesto gdje se sve desilo je opasno i za odraslu osobu a ne za dječaka” – počinje svoju ispovijest za portal Crna-Hronika Hasija Borozan, majka dječaka Semira (12)

” Bila sam u kući u 12:35 jučer, nazvala me je majka od curice koja ide sa mojim sinom u razred da me pita “Šta je bilo sa tvojim Semirom” ja sam rekla da ne znam ništa i onda je ona meni ispričala kako je njoj došla curica kući i rekla kako je Semira neko pokušao da ukrade i da je dijete požurilo kući. Ja sam prekinula i odmah nazvala nastavnicu da pitam šta se desilo sa mojim djetetom, ona je rekla “da se ne sikiram, sve je uredu sa djetetom i da je direktor kontaktirao MUP ubrzo će sve biti riješeno”

Ja sam onda odmah sa djetetom i mužem otišla u policijsku stanicu u Vogošći da dam izjavu i pitam jel pronađen muškarac sa kombijem, tu su mi rekli da nemaju pojma o čemu se radi i da ih niko nije zvao, tačnije da ih škola nije kontaktirala. Mi smo dali izjavu u policiji te smo se uputili odmah u školu da popričamo sa direktorom OŠ u Semizova. On nas je susreo na dvorištu škole. Rekao na je da je zvao MUP i da mu se niko nije javio kao prekinuli su mu vezu? – priča nam majka maloljetnog dječaka Semira

“Tu nas je još i verbalo napao kako nas nije sramota, da se digla tolika frka u medijima, i da roditelji pišu sve i svašta. Da to nije nista strašno i da ne dižemo bezveze paniku. ?!

Negiraju da je pokušaj otmice što mi je najviše krivo. Ne smijemo da spavamo, moje dijete ima traume ne jede ne spava. Sinoć je isti kombi viđen na Svrakama gdje su ostala djeca zabilježila tablice. Opis odgovara opisima druge djece a iz policije su rekli da se poklapa ali niko niđta ne želi uraditi po tom pitanju. Ja u ponedeljak idem u glavni MUP u Sarajevu. Dijete moram voditi psihijatru i doktoru. Ja drugog izlaza nemam. – tvrdi majka Hasija Borozan za portal Crna-Hronika

Kidnapovanje se desilo ispod nadvožnjaka koji nema kamera

Sve je to gledala curica koji ide sa Semirom u školu. Vidjela je i kad je čovjek iz Kedija izašao da ga spasi jer ga je muškarac gurao kako bi ga uhvatio. Njemu sam posebno zahvalna što je spasio moje dijete i što je pokušao da uradi sve kako bi se Semir smirio.

Ovo ne želim da se nije nijednom djetetu dogodi. Porulila bih svim roditeljima da dignemo savjest da se ne desi nešto gore od ovog. Jučer je to mogao biti Semir, a danas tvoje dijete.” izjavila je za kraj Hasija.

Pogledajte potresnu ispovijest Hasije i Semira Borozana za portal Crna-Hronika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...