SANJA VULIĆ: "CIК BiH svjesno i namjerno želi RS ostaviti u vakum prostoru"

Ona je naglasila da su članovi CIК-a i opozicija iz RS u opasnoj zabludi, jer se ništa i nigdje neće formirati dok ne budu potvrđeni rezultati za predsjednika RS.

  • Politika

  • 23. Okt. 2022  

  • 1

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da je neobjavljivanje glasova za nivo predsjednika RS direktan pokušaj urušavanja entitetskih institucija i napomenula da je u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini 30.000 glasova najveća razlika između dva kandidata za predsjednika manjeg bh. entiteta.

"Mirko Šarović, koji je dobro obaviješten od pojedinih članova Centralne izborne komisije o narednim koracima ove nezakonito sastavljene komisije, nedavno je izjavio: 'Mislim da je osnovna opcija da se ponovo glasa... Uvjeren sam da će novog glasanja biti'. Nije on uvjeren, već zna, informisan je prije javnosti, jer je vidio odluku prije svih. Samim tim Šarović je već najavio dalja dešavanja. Za građane RS ta odluka znači nemamo entitetskog predsjednika", naglasila je Vulić.

Ona je u izjavi za Srnu konstatovala da CIК Bosne i Hercegovine svjesno i namjerno želi da RS ostaviti u vakum prostoru, tačnije člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Željku Cvijanović pozvati u Sarajevu, a od izbora predsjednika RS praviti sagu.

"CIК na ovaj način, po nalogu, pokušava da spriječi da RS prva formira vlast, kako je to bilo u prethodnim izbornim ciklusima, da bi bila manje upadljiva sporost u formiranju vlasti na ostalim nivoima i da minimiziraju činjenicu da je RS jedina funkcionalna u Bosni i Hercegovini", ocijenila je Vulić.

Ona je naglasila da su članovi CIК-a i opozicija iz RS u opasnoj zabludi, jer se ništa i nigdje neće formirati dok ne budu potvrđeni rezultati za predsjednika RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...