DRAMATIČNA SNIMKA: Avion sa 173 putnika promašio pistu prilikom slijetanja, putnici bježali...

Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut prema naprijed na travnatoj površini, prednji točak nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti, prenijela je novinska agencija Associated Press.

  • Svijet

  • 24. Okt. 2022  

  • 0

Avion Korean Aira promašio je pistu dok je po lošem vremenu slijetao u centralnim Filipinima, no među 173 putnika nema ozlijeđenih, navode vlasti.

Incident se dogodio na otoku Mactan u središnjoj pokrajini Cebu kasno u nedjelju.

11 članova posade i 162 putnika na letu Korean Aira KE631 koristili su tobogane za hitne slučajeve kako bi pobjegli iz oštećenog zrakoplova, rekli su dužnosnici i zrakoplovna kompanija.

"Svi putnici su na sigurnom i pod nadzorom su osoblja", objavila je filipinska uprava za civilno zrakoplovstvo.

Avion je ostao zaglavljen u travi na kraju piste u međunarodnoj zračnoj luci Mactan Cebu, zbog čega je aerodrom zatvoren.

Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut prema naprijed na travnatoj površini, prednji točak nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti, prenijela je novinska agencija Associated Press.

Otkazani su deseci letova za i iz pokrajine Cebu, uključujući one glavnog prijevoznika Philippine Airlinesa, koji je prvotno najavio više od 50 otkazanih domaćih letova.

Airbus A330 iz Incheona u Južnoj Koreji pokušao je sletjeti dva puta prije nego što je u trećem pokušaju preletio pistu, stoji u saopćenju Korean Air Lines Co.

"Putnici su prepraćeni u tri lokalna hotela i dogovara se alternativni let", rekao je zrakoplovni prijevoznik o letu KE361. "Trenutno utvrđujemo uzrok incidenta", navodi se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...