DODIK ŠOKIRAO PRIZNANJEM: „Mi smo sjedili na ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je izjavio. Rekao je tada da svi mi znamo da to što se desilo u Srebrenici nije genocid…“

Iako Centralna izborna komisija BiH još nije objavila rezultate predsjedničkih izbora u RS-u, Dodik i dalje tvrdi da je on pobjednik.

  • Politika

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 9

Lider SNSD i kandidat za predsjednika RS-a Milorad Dodik gostovao je na beogradskoj Blic televiziji gdje je govorio o izbornoj sagi u Republici Srpskoj i optužbama da je političkoj protivnici Jeleni Trivić krao glasove.

Dodik kaže da krivične prijave može da podnese ko god hoće.

- Oni su luzeri! Postoje i mjesta gdje ja nisam dobio glasove. To ne znači ništa, ima mjesta gdje sam ja dobio 157 glasova, a upisana je nula. To se dešava. Važno je utvrditi da li te nepravilnosti utiču na rezultat izbora, a ako ne utiču ne treba puno davati značaja tome - izjavio je Dodik.

Iako Centralna izborna komisija BiH još nije objavila rezultate predsjedničkih izbora u RS-u, Dodik i dalje tvrdi da je on pobjednik.

- Nema dileme ko je predsjednik, to sam ja! Ti navodi o nepravilnostima nisu tačni i ja sam siguran u moju pobjedu - rekao je Dodik.

Na pitanje zašto je u izbornoj noći tek poslije ponoći izašao sa podacima, Dodik kaže da je "njima izborni proces otet".

- Nije bilo moguće dobiti neke preliminarne podatke prije 1 sat. Tek oko 1.15 bilo je jasno da ja vodim - rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da na 99,2 posto prebrojanih glasova ima 30.000 glasova razlike u odnosu na Jelenu Trivić i da bi on njoj u izbornoj noći čestitao da je imala 30.000 glasova razlike.

- O Jeleni Trivić ne treba ni da razmišljam. Ona nema kredibilitet uopšte, ona je pod uticajem stranaca - tvrdi Dodik.

Na konstataciju da su mediji bliski njemu uoči izbora objavili da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržao Jelenu Trivić, Dodik je odgovorio da ne vjeruje da je Vučić podržao bilo koga.

- On se nije miješao. Čujem se sa predsjednikom Vučićem svaki dan – izjavio je Dodik.

"Vučić je mlađi, sad sigurno bolje igra košarku od mene, a ja volim da se krljam"

Na pitanje ko je bolji košarkaš, on ili Vučić, Dodik je rekao da nikad nisu igrali zajedno.

- On je mlađi, sad je sigurno bolji. Da igramo u istoj petorci, on bi vjerovatno bio četvorka, a ja trojka. Ali ja volim da se u reketu krljam s protivnicima, tako da bih vječito bio dole ispod table - rekao je Dodik.

Jelena Trivić je rekla da je Dodik "hrvatski agent koji odstupa od nacionalne politike koja se kreira u Beogradu".

- Ona je izborni gubitnik! Šta mene briga šta ona govori! To su gluposti da sam ja hrvatski čovjek. Hrvatska je zainteresovana za svoju strukturu u BiH i oni su korektni. Ja sam samo htio da skinem Republiku Srpsku sa crnih stranica i dnevnog reda NATO i EU - kazao je Dodik.

Na konstataciju voditeljice da je na svom privatnom imanju ugostio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Dodik je odgovorio da Milanović nije prvi zvaničnik koga je ugostio "u nekom javnom objektu" i da u tome nema ničega spornog.

„Dogodilo se to nakon što su Muslimani optužili Milanovića da je izjavio da u Srebrenici nije bio genocid“, kazao je Dodik te dodao:

- Mi smo sjedili na jednom ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je izjavio. Rekao je tada da svi mi znamo da to što se desilo u Srebrenici nije genocid i da je to urađeno iz propagandnih razloga. Bilo je važno što smo čuli to, jer su tu sjedili i predsjednik Slovenije, Albanije, Crne Gore, i ona sa Kosova - kazao je Dodik.

Dodik je rekao da poštuje mišljenje hrvatskog predsjednika.

- Jesam li ja tada trebalo da ga napadnem? Prvi put sam čuo da neko tako nešto kaže na forumu. Ja poštujem to što je Zoran Milanović rekao. Ima on i stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu istoriju, imamo teške traume iza sebe. To ne možemo da promijenimo – rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...