ISPROBAJTE I VI: Tirit-pita sa piletinom

Trebat će vam i 500 mililitara pilećeg temeljca.

  • Gastro

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 0

Sastojci:

2-3 pakovanja tortilja

obareni krupniji komadi piletine i očišćeni od kosti

2 glavice crnog luka

500 mililitara pilećeg temeljca

so, biber, ulje

Priprema:

1. Najprije skuhajte piletinu i pomiješajte je sa sitno isjeckanim lukom.

2. Nakon toga tortilje umočite u pileći temeljac, pa ih sitno cjepkajte i redajte po tepsiji.

3. Preko njih stavite fil od piletine i luka i redajte tako sve do kraja.

4. Zagrijte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

5. Nakon toga nalijte temeljcem i vratite u rernu na 100 stepeni. 

6. Pecite još otprilike 15 minuta. 

Prijatno!:) 

(Glossy)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...