PRIŠLI SU MU POLICIJSKI SLUŽBENICI, DAVOR DRAGIČEVIĆ NA SKUPU SNSD-a I PRISTALICA NA TRGU KRAJINE S DAVIDOVOM SLIKOM VIKAO: “Pravda za Davida, ubico”

Dragičević je držao Davidovu sliku i vikao: “Pravda za Davida”.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 2

Tokom skupa pristalica SNSD-a i vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, na Trgu Krajine se pojavio i Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen.

Dragičević je držao Davidovu sliku i vikao: “Pravda za Davida”.

Prišli su mu policijski službenici MUP-a RS tražeći dokumente, a on je izvadio vojnu knjižicu i rekao:

“Pogledajte koga hapse na trgu, ratni profiteri”.

Skup je prije nekoliko dana najavio lider SNSD-a Milorad Dodik koji je rekao kako će na ovom skupu biti doneseni određeni stavovi, koji će biti smjernice za politiku u narednim godinama.

Dodao je da će se raditi „na jačanju subjektiviteta Republike Srpske i vraćanju nadležnosti za izbore na entitetski nivo“ – prenosi N1.

U subotu, 23. oktobra utvrđeni su svi rezultati izbora osim onih za predsjednika Republike Srpske, čije je ponovljeno kontrolno brojanje u toku.

Još od izborne noći opozicija tvrdi da su izbori namješteni i pokradeni i da treba ponoviti izbore za funkciju predsjednika Republike Srpske.

Toj ideji izričito se protivi SNSD i njegovi koalicioni partneri, koji zahtijevaju da se što prije utvrde rezultati i za predsjednika Republike Srpske “jer je Milorad Dodik pobjednik”.

Na ulazu u Banja Luku, pored naplatnih kućica večeras se nalaze policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pogledajte šta je napravio Dragičević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...