RAT UŽIVO: Amerika odgovorila na Putinove prijetnje

Danas je 246. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti u vezi sa ruskom agresijom na Ukrajinu pratite na portalu "Slobodna Bosna".

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2022  27. Okt. 2022

  • 6

22:40 Visoki ukrajinski zvaničnici kažu da će opskrba električnom energijom možda morati biti prekinuta duže nego što je isprva planirano.

Kirilo Timošenko, zamjenik predstojnika ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da će opskrba energijom biti značajno ograničena u Kijevu, Žitomiru, Čerkasiju i Černihivu.

Vlasti su prethodno rekle da bi struja mogla biti isključena četiri sata dnevno kako bi se smanjio pritisak na proizvodni sistem dok tehničari rade na popravljanju štete.

"Zbog neprijateljskih napada neće se poštovati prethodno odobreni rasporedi isključenja električne energije u tim područjima, a trajanje isključenja može biti duže od četiri sata", stoji u priopćenju.

"Činimo sve što je moguće, poduzimaju se mnogi koraci kako bi Kijev i drugi gradovi imali svjetlo, ali općenito moramo smanjiti upotrebu električne energije", piše dalje.

Guverner regije Kijev rekao je da se suočava s manjkom od 30% u kapacitetima za proizvodnju električne energije.

"Prošle noći neprijatelj je oštetio objekte energetske infrastrukture naše regije. Niz kritičnih objekata je izvan funkcije", rekao je Oleksij Kuleba.

Odvojeno od Kulebe, vojna uprava regije Kijev rekla je da se regija mora "pripremiti za hitne nestanke struje na neodređeno vrijeme" zbog ruskih napada.

22:15 Večerašnje izjave Vladimira Putina "nisu baš nove" i ne ukazuju na promjenu njegovih strateških ciljeva, saopćila je Bijela kuća.

Glasnogovornica Karine Jean-Pierre reagirala je na Putinove izjave tokom brifinga za novinare održanog u avionu Air Force One.

Putin je rekao da je Moskva spremna za razgovore o okončanju sukoba u Ukrajini, ali je rekao da Kijev nije spreman sjesti za pregovarački stol.

"Ne radi se o nama, mi smo spremni za pregovore. Ali lideri u Kijevu odlučili su ne nastaviti pregovore s Rusijom", rekao je Putin.

"Vrlo je lako riješiti ovaj problem ako Washington da znak Kijevu da promijeni svoj stav i riješi problem mirnim putem", rekao je Putin.

21:40 Rusija će do 18. novembra odlučiti da li će obnoviti sporazum o isporuci žitarica u skladu s postojećim podacima, rekla je u četvrtak portparolka Ministarstva vanjskih poslova Marija Zakharova.

Navela je da dio sporazuma koji se odnosi na isporuku ruskog žita i đubriva nije sproveden.

"Ne vidimo rezultate u tom pogledu. To je činjenica. Ova situacija nam ne odgovara. Dogovor je postignut u obliku paketa, a svi dijelovi moraju biti implementirani", rekla je novinarima u Moskvi.

21:15 Bijela kuća naglasila je da predsjednik Joe Biden uopće ne planira bilateralni sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom na summitu grupe G20 u novembru na indonezijskom otoku Baliju, a njegov ruski kolega rekao je da još razmišlja hoće li onamo otputovati.

Američki predsjednik "uopće ne kani sjesti s Vladimirom Putinom", rekao je u četvrtak njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Kirby.

20:45 Jedan od novinara pitao je Putina koju vizu da traži ako želi za dvije godine ići u Odesu.

"Odesa je prekrasan grad. Taj grad može biti simbol u rješavanju sukoba. Ali to nije do nas. Mi smo u više prilika rekli da smo otvoreni za pregovore", naveo je Putin.

"Režim u Kijevu je odlučio da ne nastavi pregovore s Rusijom", rekao je Putin. Dodao je da Kijev sluša Washington.

"Što se vašeg puta u Odesu tiče, šalu na stranu, preporučujem da odete tamo. To je prekrasan grad, vrijedan je divljenja. Ali kad sam ja zadnji put bio tamo, nije mi ostavio najbolji utisak", rekao je Putin.

20:20 Kineski predsjednik Xi Jinping je "blizak prijatelj", rekao je Putin i ocijenio da su odnosi s Kinom na "dosad najvišoj razini".

19:55 Sjedinjene Države nisu vidjele ništa što bi upućivalo na to da bi ruske godišnje vježbe nuklearnih snaga "Grom", koje su u toku, mogle biti paravan za stvarno raspoređivanje, rekao je u četvrtak američki ministar odbrane Lloyd Austin.

“Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da povjerujemo, u ovom trenutku, da je to neka vrsta prikrivene aktivnosti”, rekao je Austin novinarima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je nadzirao dio vježbi ruskih nuklearnih snaga za koju je Moskva objavila da uključuje interkontinentalne balističke rakete Jars i strateške bombardere Tupoljev.

19:15 Putin je dodao da će, ako ne ode na summit, zakazan za 15. i 16. neovebra, umjesto njega poslati rusko izaslanstvo na visokoj razini.

Također je rekao da saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman zaslužuje poštovanje te da je Rusija spremna na jačanje odnosa sa Saudijskom Arabijom.

19:00 Vladimir Putin rekao je da su tvrdnje Zapada da Kremlj stoji iza eksplozija na plinovodu Sjeverni tok "lude".

Danska policija kaže da su snažne eksplozije izazvale puknuća podmorskih cjevovoda Sjeverni tok i Sjeverni tok 2, što ih potencijalno trajno stavlja izvan upotrebe.

Putin je ranije rekao da je Zapad digao u zrak naftovode, dok su europski čelnici optužili Rusiju za sabotažu.

Ranije je švicarski operater plinovoda Sjeverni tok 1 rekao da još nije dobio dopuštenje Danske za ispitivanje štete na svom plinovodu.

"U sklopu istraživanja dionice plinovoda u danskoj isključivoj ekonomskoj zoni, Nord Stream AG još uvijek čeka odluku vlasti o izdavanju potrebnih dozvola za procjenu štete", rečeno je.

18:12 Putin je rekao da su pokušali biti prijatelji s Zapadom i NATO-om. "Mi pokušavamo surađivati s velikim zemljama, ali tu je NATO. Imamo poruku za NATO: prestanimo biti neprijatelji, hajdemo živjeti u harmoniji. Idemo u dijalog, u mir", rekao je Putin. "Stalno se pravi pritisak na nas. Koji je cilj? Cilj je napraviti Rusiju ranjivom i od nje napraviti alat za postizanje njihovih ciljeva. To je to, svi su sredstvo. A oni koji se ne slažu, koji ne žele biti oruđe, protiv njih se uvode sankcije, ekonomske restrikcije...", rekao je Putin. "To nije prošlo što se tiče Rusije i nikad neće. Rusija ne izaziva zapadne elite. Rusija samo traži svoje pravo da se razvija. Rusija ne želi napraviti bipolarni svijet, ne želi vladati svijetom", rekao je.

17:42 Glasnogovrnica ruskog MInistarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je kazala da bi, umjesto trenutne “besmislene i lude” eskalacije, SAD trebale preuzeti odgovorniji pristup kakav su pokazale tokom kubanske raketne krize.

17:18 Putin je kritizirao situaciju na Zapadu. "Želio bih podsjetiti da je multipolarni svijet jedina šansa za Europu. Ovo autonomija Europe je vrlo ograničena", rekao je Putin, dodavši da nema nikakve stabilnosti. "Kako da razgovaramo s njima? Nije jasno", rekao je Putin i dodao da se krše potpisani međunarodni ugovori. "To je kriva politika. Cesta koja ne vodi nikamo", rekao je Putin. "U ovoj situaciji... Rusija nikad sebe nije smatrala neprijateljem Zapada. Moramo razumjeti da su dva tipa Zapada. Postoji Zapad tradicije, uglavnom kršćanske, ali i islamske. Ovaj Zapad nam je blizak, imamo iste korijene. Ali postoji neokolonijalni, zapadni, neoliberalni Zapad. Rusija nikad neće potpisati mir s diktatom ovakvog Zapada", rekao je Putin.

16:46 Putin je opet kritizirao Zapad. "Nacisti su palili knjige. Zapadni naprednjaci zabranjuju Dostojevskog i Čajkovskog. Cancel kultura uništava sve ono što je kreativno", rekao je Putin. Rekao je da će povijest sve ispraviti. Dodao je da povijest neće "cancelirati" velike povijesne ličnosti, već one koji to danas rade. "Ti ljudi imaju visoko mišljenje o sebi. Njih se za nekoliko godina niko neće sjećati. A svi će se zauvijek sjećati Dostojevskog", rekao je Putin.

16:28: Predsjednik Rusije Vladimir Putin je govor je počeo rekavši da na Zapadu "nema jedinstva". Rekao je da je bilo "nekoliko koraka prema eskalaciji" u posljednjim mjesecima. “Oni potpiruju rat u Ukrajini, eskaliraju provokacije oko Tajvana, destabiliziraju svjetska tržišta hrane i energije.

Što se posljednjeg tiče, to nije bilo namjerno, u to ne sumnjamo, bilo je to zbog sistemskih grešaka", rekao je Putin.

"Ova igra je opasna, smrtonosna, prljava", rekao je Putin o nečemu što je nazvao igrom Zapada. "Oni koji postavljaju pravila misle da drugi nemaju pravo na svoj jedinstveni put", rekao je.

"Želio bih podsjetiti na ruski prijedlog našim zapadnim partnerima. On je gurnut u stranu", rekao je Putin.

"Čovječanstvo ima dva izbora: ili ćemo nastaviti s problemima koji opterećuju sve ili ćemo raditi zajedno. Ja vjerujem u zdravu pamet, uvijek i jesam", rekao je Putin i pozvao Zapad da poradi na zajedničkoj budućnosti s Rusijom.

Putin je rekao da klimatske promjene nisu više na naslovnicama, ali da to ostaje problem. Ruski je čelnik također optužio Zapad da inzistira na prihvaćanju novih vrijednosti "bezuvjetno" i da je "zaslijepljen kolonijalizmom".

15:00 Britanci su objavili novu ratnu kartu.

krajine

  14:55 Poljska srušila četiri spomenika Crvenoj armiji, Kremlj bijesan

POLJSKA je danas srušila četiri spomenika vojnicima Crvene armije koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu.

alt

14:30 Rusija: Ako nam EU zaplijeni imovinu, slijedi odmazda

Moskva je danas zaprijetila "odmazdom" Europskoj uniji u slučaju zapljene imovine ruske države ili državljana. 

Reakcija Moskve uslijedila je na sugestije lidera EU o mogućoj zapljeni imovine Rusije nakon što je već uveden niz sankcija u pokušaju da se izvrši pritisak na ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog rata u Ukrajini.

Na pitanje o takvim sugestijama iz EU, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da bi to "naprosto bila krađa".

"Pravosudni sustav EU odbija štititi imovinu Rusa", rekla je sugerirajući da bi takav potez naišao na "odmazdu" Rusije.

14:15 Rusija potpuno zabranjuje "LGBT propagandu", kazne će biti brutalne

RUSKI zastupnici podržali su danas zakon kojim bi se proširila postojeća zabrana promicanja "LGBT propagande" među djecom kako bi uključila ljude svih dobnih skupina, a taj potez kritičari vide kao pokušaj daljnjeg zastrašivanja i ugnjetavanja seksualnih manjina.

alt

14:00 Kremlj: Današnji Putinov govor analizirat će se danima

Stiglo je više detalja o govoru koji ruski predsjednik danas planira održati na panel-diskusiji moskovskog think tanka Valdai Club.

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov rekao je da će Putin svoj govor održati na panel-raspravi pod nazivom: "Posthegemonijski svijet: Pravda i sigurnost za sve."

Putinov govor trebao bi biti "ekstenzivan", rekao je Peskov, dodajući da se radi o "glavnom događaju dana, koji će se analizirati, proučavati i iznova iščitavati u danima koji dolaze".

U publici bi trebalo biti prisutno 111 analitičara, novinara, političara, diplomata i ekonomista iz 41 zemlje svijeta. Među njima bit će prisutni i "predstavnici više zapadnih zemalja", objavio je Kremlj.

13:30 Apel obitelji mobiliziranih: Nemaju vode, nemaju goriva, časnici kradu humanitarnu pomoć

OBITELJI nedavno mobiliziranih Rusa koji su poslani u Ukrajinu kažu da njihovi sinovi i muževi ne dobivaju dovoljno vode, imaju tenkove bez goriva i samo ručno oružje, objavio je neovisni ruski portal SOTA.

Skupina nazvana "Odbor majki vojnika" iz grada Serova u Sverdlovskoj oblasti kaže da se njihovi mobilizirani sinovi i ostali bližnji bore u blizini ukrajinskog grada Limana.

U apelu navode da vojnici ne dobivaju dovoljno hrane ni vode. Konkretno, tvrde da mobilizirani vojnici dobiju litru i pol vode na dva vojnika, što im treba potrajati dva dana.

Navode i da časnici za sebe uzimaju svu humanitarnu pomoć dodajući da vojnici nisu dobili nikakve oružje osim ručnog.

Odbor navodi da brigada mobiliziranih vojnika ima tenk, ali bez goriva. Pozivaju Moskvu da "poduzme mjere i pošalju vojnicima nužne potrepštine".

12:49 Policija traži svjedoke napada na mlade Ukrajinke u Njemačkoj

Policija u istočnoj njemačkoj saveznoj državi Saskoj objavila je da traži svjedoke događaja u kojem je skupina tinejdžera rasistički vrijeđala i fizički napala skupinu od četiri mlade Ukrajinke.

Do napada je došlo prošlog petka u gradu Hoyerswerda, ali prijavljen je tek ovog tjedna. Dvije ukrajinske tinejdžerice, stare 15 i 16 godina, pretrpjele su lakše tjelesne ozljede, objavila je policija. 

Prije tjedan dana je, podsjetimo, na sjeveroistoku Njemačke izbio požar u hotelu u kojem su bile smještene izbjeglice iz Ukrajine. Policija sumnja da je požar bio podmetnut.

12:30 Putin najavio važno obraćanje javnosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas bi se trebao obratiti javnosti, potvrdio je Kremlj. Obraćanje bi trebalo početi oko 15 sati po hrvatskom vremenu.

Putin će govoriti na panelu moskovskog think-tanka Valdai, na kojem će neovisni novinari i analitičari iz zapadnih zemalja moći postavljati pitanja.

Obraćanje ruskog predsjednika najavljeno je samo dan nakon što je Putin videovezom nadgledao vojnu vježbu silovitog nuklearnog udara. 

Dmitri Peskov, Putinov glasnogovornik koji je jučer govorio na panelu Valdaija, rekao je: "Radit će se o velikom govoru, a nakon njega uslijedit će diskusija."

12:00 Ukrajina jača snage na granici s Bjelorusijom

Ukrajina je poslala vojna pojačanja na sjever u blizinu granice s Bjelorusijom kako bi bila spremna na mogući novi ruski napad iz te zemlje, objavio je Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine.

"Trenutno ne vidimo formiranje bilo kakve udarne skupine prema Bjelorusiji. No, prijetnje su postojale te postoje i dalje", rekao je na press konferenciji Oleksij Hromov, zamjenik šefa za operacije pri Glavnom stožeru vojske.

"Reagiramo, već smo povećali broj snaga u smjeru sjevera", dodao je Hromov. Bjelorusija, glavna saveznica Rusije u ratu protiv Ukrajine, dozvolila je Moskvi da koristi njen teritorij za napade na južnog susjeda.

Rusija je u posljednjim tjednima poslala zrakoplove i dodatne trupe u zračne baze u Bjelorusiji, pojačavajući strahove da bi se na ukrajinskoj sjevernoj granici mogla otvoriti nova bojišnica. Glavni stožer ukrajinske vojske ranije je upozorio da bi napad iz Bjelorusije mogao presjeći opskrbne rute kojima u Ukrajinu stižu zapadno oružje i oprema.

11:30 Kadirov: Ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje

Čečenski lider i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Ramzan Kadirov, na aplikaciji Telegram objavio je da ruske snage "vode beskompromisnu borbu protiv sotonista" te da "ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje".

Kadirov piše kako nije zadovoljan razvojem rata u Ukrajini. 

"Mislim da je naš odgovor slab. Ako granata padne na našoj strani, na našu regiju, moramo izbrisati gradove s lica zemlje, tako da daleki horizont bude vidljiv", napisao je Kadirov.

"Moramo ih natjerati da shvate da ne smiju ni razmatrati napad na našu stranu", dodao je čečenski lider.

U svojoj anti-ukrajinskoj tiradi Kadirov je napisao kako "patrioti iz raznih dijelova goleme domovine" nastavljaju stizati u Čečeniju kako bi "postali članovi usko povezane obitelji".

Navodi kako dobrovoljcima dužnosnici Čečenske Republike daju finalne upute prije nego što ih upute na bojišnicu u Ukrajini. 

"Naglašavaju da zadatak ostaje isti: uništenje sotonista, zaštita civilne populacije i pružanje pomoći", napisao je Kadirov.

Rusku invaziju Ukrajine Kadirov je nazvao "džihadom" (svetim ratom, op.a.), dodavši da čečenski zapovjednici "idu samo u napade".

11:00 Izgorio vlak pun goriva u okupiranom Donjecku. Rusi krive Ukrajince, Ukrajinci kažu da su to pijani Rusi

Vlak pun goriva izgorio je u okupiranom dijelu istične Ukrajine. Hitne službe tzv. Donjecke Narodne Republike, objavile su da je 12 vagona-cisterni punih goriva izgorjelo na željezničkoj stanici u Šaktarsku nakon ukrajinskog granatiranja.

No, ukrajinski Centar za stratešku komunikaciju i informacijsku sigurnost objavio je snimku požara ustvrdivši da se radi o posljedici "neopreznog rukovanja aparatima za zavarivanje", za koje su okrivili "zaposlenike željezničke stanice koji su bili pod utjecajem alkohola".

10:55 Savjetnik Zelenskog: Putin će ostati upamćen kao posljednji car

Mihajlo Podoljak, jedan od ključnih savjetnika ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, na Twitteru je komentirao poteze ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Pazite što želite. Putin je sanjao da će ući u povijest kao veliki osvajač, ali bit će upamćen kao velika crna mrlja - posljednji car, koji je doveo do kolapsa i pada carstva", objavio je Podoljak.

"Buduće generacije neće proučavati njegove pobjede, nego njegove greške i zločine", objavio je savjetnik Zelenskog.

10:50 Ukrajinci pružaju snažan otpor na istoku: "Rusi mjesecima šalju ljude u smrt"

UKRAJINSKI vojnici pružaju otpor novim napadima ruskih snaga u dva istočna grada, a snage na južnoj bojišnici pripremaju se za bitku za stratešku regiju Herson.

alt 10:45 Novi ruski napadi na energetsku infrastrukturu

Ruske snage su tijekom noći ponovo napale energetsku infrastrukturu Ukrajine te su moguće nove redukcije struje, objavila je ukrajinska državna elektroenergetska kompanija Ukrenergo. 

Rusija je, podsjetimo, ovog mjeseca počela silovito napadati ukrajinske elektrane i trafostanice, zbog čega su milijuni Ukrajinaca ostali bez struje i grijanja na dulje vremenske periode, i to u trenucima kad se približava zima.

10:40 Von der Leyen: EU za suradnju sa Sunakom po pitanju rata u Ukrajini

ŠEFICA Europske komisije Ursula von der Leyen kaže da je za suradnju s novim britanskim premijerom po pitanju ukrajinske krize i klimatskih promjena.

10:35 Rusija kaže da bi zapadni komercijalni sateliti mogli biti mete

Visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da bi komercijalni sateliti Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika mogli postati legitimne mete za Rusiju ako budu uključeni u rat u Ukrajini.

"Kvazicivilna infrastruktura mogla bi biti legitimna meta uzvratnog udara", rekao Konstantin Voroncov, zamjenik ravnatelja odjela ministarstva vanjskih poslova za neširenje oružja i kontrolu naoružanja, prenosi TASS.

"Govorimo o tome da Sjedinjene Države i njihovi saveznici uključuju komponente civilne svemirske infrastrukture, uključujući komercijalnu, u oružane sukobe", rekao je Voroncov u Ujedinjenim narodima.

U rusko-ukrajinskom ratu poginuli su deseci tisuća ljudi, potkopan je globalni ekonomski oporavak nakon covida-19, dok je Moskva ušla u najopasniju konfrontaciju sa Zapadom od Kubanske krize 1962.

10.15 Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je snimku za koju tvrdi da prikazuje podizanje zastave Ukrajine u oslobođenom selu Nevske u istočnoj regiji Luhansk.

Operaciju oslobađanja sela izvele su specijalne jedinice ukrajinske vojske, objavilo je ministarstvo odbrane.

"Korak po korak, oslobađamo regiju Luhansk", navodi se u objavi.

09.30 Proruske vlasti ukrajinskog poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine, jutros su objavile da je tokom noći dronom napadnuta termoelektrana na tom poluotoku. Navode kako u napadu nije nastala veća šteta. 

"Sinoć je bespilotna letjelica napala termoelektranu Balaklava", objavio je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev, kojeg je imenovala Moskva, na svom Telegram kanalu.

"Nastala je mala šteta na transformatoru. U napadu niko nije stradao", dodao je Razvožajev.

09.00 Ruske snage su tokom noći iznova napale energetsku infrastrukturu Ukrajine te su moguće nove redukcije struje, objavila je ukrajinska državna elektroenergetska kompanija Ukrenergo. 

Rusija je, podsjetimo, ovog mjeseca počela silovito napadati ukrajinske elektrane i trafostanice, zbog čega su milijuni Ukrajinaca ostali bez struje i grijanja na dulje vremenske periode i to u trenucima kad se približava zima.

08.00 U dva sata Oružane snage uništile su 19 neprijateljskih "Shaheeda" i raketu Kh-59, javljaju ukrajinski mediji.

alt

07.30 Odbrambene snage su tokom proteklog dana odbile neprijateljske napade u oblasti Donjecka i Luganska, pogodile područja neprijateljske koncentracije i rusku vojnu opremu, javlja Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Jedinice Odbrambenih snaga su tokom dana odbile napade okupatora na područjima naselja Bilogorivka u Luganskoj oblasti i Bakhmut, Ivangrad, Soledar, Majorsk, Krasnohorivka i Maryinka u Donjeckoj oblasti. Neprijatelj granatira položaje Oružanih snaga duž linije kontakta, vrši fortifikacijsko opremanje položaja na određenim pravcima, posebno na lijevoj obali rijeke Dnjepar, aktivno vrši zračno izviđanje. Neprijatelj je tokom dana izveo 18 zračnih udara i 4 raketna udara i izveo 56 napada iz raketnih sistema. Gradovi Kupjansk, Družkivka i Zaporožja pogođeni su neprijateljskim napadima, navodi se u izvještaju.

07.00 Lokalni mediji javljaju da gori skladište nafte u Šaktarsku, ukrajinskom gradu pod ruskom okupacijom u istočnoj regiji Donjeck.

Proruski čelnik grada Vitalij Kotsenko, kojeg je imenovala Moskva, rekao je ruskoj režimskoj novinskoj agenciji Tass da je 12 rezervorara goriva oštećeno u ukrajinskom granatiranju nedaleko od željezničke stanice.

06.00 Oleksij Arestovič, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da nema znakova da se ruske snage spremaju napustiti Herson.

"S Hersonom je sve jasno. Rusi se pojačavaju, jačaju svoje grupiranje. To znači da se niko ne sprema povući. Naprotiv, najteže, žestoke bitke će se voditi za Herson", objavio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...