OSUMNJIČENI U POSTUPKU: Glumac Čutuna dobio poziv krim-policije nakon što je progovorio o nasilju u porodici

Podsjećamo, Kerim je prije nekoliko dana podijelio potresnu priču o nasilju u porodici.

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2022  27. Okt. 2022

  • 0

Bosanskohercegovački glumac Kerim Čutuna objavio je da je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

"Dan je počeo pozivom krim policije. Krivična prijava. Osumnjičen sam za ugrožavanje sigurnosti. Zamislio sam da sam neko drugi, manje odlučan, manje spreman za ideju, da sam odbačen, šta bi se desilo?", napisao je na svom Facebook profilu. 

Podsjećamo, Kerim je prije nekoliko dana podijelio potresnu priču o nasilju u porodici. Naveo je da je njegov otac Remzo Čutuna godinama zlostavljao bivšu suprugu, tj. Kerimovu majku. Također je naveo da je ona nastavila proživljavati zlostavljanje i nakon razvoda. 

Mnogi su pružili podršku glumcu i njegovoj majci. On im se zahvalio i poručio da će se nastaviti boriti za pravdu.

"Neću se zaustaviti jer imam još mnogo da kažem. Sistem koji bi trebao da štiti slabije i otvara put pravde daje prednost onima koji su spremni gaziti žive i mrtve da bi ostvarili zle namjere. Kad si žrtva takvog sistema, onda jedino preostaje da istupiš u javnost i nadaš se da će stvari krenuti na bolje. Iskoristit ću prostor da dokažem koliko je zaštićen onaj koji se valja u pravosudnom blatu i koliko je 'sve legalno' i koliko 'sve može' kada muškarac odluči uništiti ženu", poručio je.

(Klix.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...