JELENA TRIVIĆ NE PRIHVATA PORAZ: "Neću čestitati Dodiku, do pobjede je došao krađom"

Istakla je kako je Centralna izborna komisija (CIK) podlegla pritiscima.

  • Politika

  • 27. Okt. 2022  27. Okt. 2022

  • 3

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja za predsjednika RS-a, oglasila se na svom Facebook nalogu nakon što je CIK objavio službene rezultate na osnovu kojih je novi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Ona kaže da je Dodik do pobjede došao krađom, te da su toga svjesni svi akteri ovog procesa. Istakla je kako je Centralna izborna komisija (CIK) podlegla pritiscima.

Njenu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti: 

"Ne prihvatam izborne rezultate koji su tačan zbir netačnih podataka i neću čestitati Miloradu Dodiku, jer on nije pobijedio na izborima, već je do pobjede došao krađom, što su pokazali i njegovi postupci i napadi u danima iza nas.

Očigledno je da je CIK podlegla pritiscima koje su došle od strane Režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je prije svega trebala da služi narodu. 

Не прихватам изборне резултате који су тачан збир нетачних података и нећу честитати Милораду Додику, јер он није...

Objavljuje Jelena TrivicČetvrtak, 27. listopada 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...