„ONI SU RADIKALNIJI OD SDA, OTVORENO PRISTAJU NA ONO ŠTO HDZ TRAŽI…“: Pogledajte šta je Željko Komšić sve kazao o Elmedinu Konakoviću...

Kaže da sa Elmedinom Konakovićem dijeli mišljenje da DF i NiP neće u koaliciju.

  • Vijesti

  • 28. Okt. 2022  

  • 6

"NiP je radikalniji od SDA!, kazao je lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić u programu FTV-a.

Na pitanje koja je cijena koalicije sa HDZ-om odgovara: "Po onome što sam dosad vidio NiP je spreman da ide u tom pravcu, bar su tako rekli. Mislim da SDP nikad neće pristati, bez obzira u kojoj varijanti bude. Mislim da i Naša stranka će tu plivati ali neće u konačnici pristati. Za SDA nisam siguran kako će se ponašati u novim okolnostima jer očajnički žele da budu dio vlasti. Mi nikad nećemo pristati na bilo šta što je suprotno evropskim standardima i presudama Evropskog suda za ljudska prava."

Naglašava da u Kantonu Sarajevo DF neće koalirati sa SDA.

"Mislim da od te koalicije, sve i da hoćemo, ne bi ništa bilo jer Trojka ima većinu. Izlazak iz Šestorke je bio vezan za nešto sasvim drugo."

Kaže da sa Elmedinom Konakovićem dijeli mišljenje da DF i NiP neće u koaliciju.

"Ja lično ne želim koaliciju sa NiP-om jer je to stranka koja je radikalnija od SDA. Ako ima nešto u čemu se slažem u Konakovićem to je da nismo jedno za drugo. Oni otvoreno pristaju na ono što HDZ traži u ovoj zemlji."

Pogledajte šta je sve Komšić kazao o Narodu i pravdi i Elmedinu Konakoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...