ČOVIĆ OTVORIO KARTE: Na čelu Vijeća ministara i Federacije BiH bit će dvije žene

Dodao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene te najavio brzo formiranje vlasti na svim nivoima.

  • Politika

  • 28. Okt. 2022  

  • 10

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je će na čelu države i Federacije BiH biti dvije žene iz HDZ-a. Borjana Krišto bit će predsjedavajuća Vijeća ministara, a Lidija Bradara predsjednica Federacije BiH, tvrdi Hrvatski medijski servis.

 

"Na čelu Federacije BiH neće biti predsjednik, već predsjednica. Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedavajući, već predsjedavajuća", kazao je Čović sinoć na večeri zahvale priređenoj u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Čović je time potvrdio nezvanične informacije da bi kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja za predsjedateljicu Vijeća ministara Borjana Krišto ili eventualno Darijana Filipović.

Dodao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene te najavio brzo formiranje vlasti na svim nivoima.

"Hrvata je danas u BiH manje od 400 hiljada, ali je naš cilj da nas je milion", kazao je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...