ALARMANTAN PORAST NASILJA NAD CIVILIMA: Na Zapadnoj obali ove godine ubijeno 118 Palestinaca

Izraelske sigurnosne snage ove godine ubile su 118 Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR).

  • Svijet

  • 28. Okt. 2022  28. Okt. 2022

  • 1

Glasnogovornica OHCHR-a Ravina Shamdasani u govoru na sedmičnoj konferenciji za novinare Ureda Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi, ocijenila je najnoviju situaciju na okupiranim palestinskim teritorijama.

Shamdasani je napomenula da je posljednjih sedmica došlo do alarmantnog porasta sukoba i nasilja nad civilima u regionu.

Navela je da izraelske sigurnosne snage nastavljaju koristiti nasilje sa smrtnim ishodom protiv Palestinaca.

"Ove godine, 118 Palestinaca, uključujući 26 djece i pet žena, ubijeno je na Zapadnoj obali, uključujući istočni Al-Quds (Jerusalem), od strane izraelskih snaga sigurnosti", kazala je Shamdasani.

Istakla je da su tri Palestinca, uključujući jedno dijete, ubili jevrejski doseljenici ove godine.

"Ubijanje ili ranjavanje ljudi koji ne predstavljaju prijetnju upotrebom vatrenog oružja je jasno kršenje prava na život", zaključila je Shamdasani, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...