OGLASILI SE IZ AMERIČKE AMBASADE: Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju i onemogućuju građanima da pozivaju svoje vođe na odgovornost....

Oglasili su se iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH odgovorivši na pitanje o tome kako komentarišu odluke CIK-a donesene na posljednjoj sjednici.

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2022  

  • 4

“Izborne nepravilnosti koje su prijavili promatrači, a dokumentirala Centralna izborna komisija, postavljaju zabrinjavajuća pitanja o integritetu izbornog procesa. Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju i onemogućuju građanima da pozivaju svoje vođe na odgovornost. 

Pozivamo vlasti na svim razinama, uključujući Centralnu izbornu komisiju, tužitelje i organe za provođenje zakona, da temeljito istraže vjerodostojna izvješća o kršenjima izbora, odgovarajuće sankcioniraju počinitelje i poduzmu sve dodatne mjere u vezi odgovornosti, a koje su zasnovane na činjenicama”, navodi se u odgovoru novinaru Slobodanu Vaskoviću iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH na pitanje o tome kako komentarišu odluke CIK-a donešene na posljednjoj sjednici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...