SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BiH: Automobilom udario ženu...

Podsjećamo, mještani već godinama traže izgradnju pasarela u ovoj ulici kako bi se pješacima olakšao prelazak.

  • Hronika

  • 29. Okt. 2022  

  • 0

Starija žena povrijeđena je danas kada ju je udario automobil dok je prelazila ulicu u banjalučkom naselju Hiseta.

Prema riječima očevidaca, žena je prelazila cestu na neobilježenom mjestu, kada je na nju naletio automobil. Ženu je u svjesnom stanju odvezla Hitna pomoć, a na lice mjesta stigla je i policija, piše Mondo.ba.

Nesreća se dogodila oko 12:30 sati u blizini tržnog centra "As".

Saobraćajne nesreće nisu rijetke na ovom dijelu puta, a komšije i zaposleni u obližnjem marketu kažu da bi na tom mjestu svakako trebao semafor ili pješački prelaz.

Podsjećamo, mještani već godinama traže izgradnju pasarela u ovoj ulici kako bi se pješacima olakšao prelazak.

Tatjana Kostić, stručni saradnik u MZ Pobrđe, izjavila je u januaru ove godine za Mondo da su mještani ovog banjalučkog naselja još 2019. godine Gradskoj upravi predložili izgradnju dvije pasarele - jednu u Omladinskoj ulici, kod ukrštanja sa Ulicom Braće Mažar i majke Marije, kao i drugu - nešto malo dalje, na račvanju ulica Anke Drakulić, Jasmira Malčića, Baje Pivljanina i Dušana Diljevića.

Međutim, do danas nijedna od njih nije izgrađena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...