DODIK KO POKVARENA PLOČA: Na Twitteru opet o disoluciji Bosne i Hercegovine...

Dodik je ponovio da je Schmidt najveća prijetnja miru u BiH.

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2022  30. Okt. 2022

  • 4

Lider SNSD-a i novoizabrani predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik poručio je da je najveća prijetnja miru u BiH "lažni visoki predstavnik" Christian Schmidt, koji ponovo pokušava da podnese izvještaj Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Bilo kakvo nametanje odluka od "lažnog visokog predstavnika" Schmidta, koje bi se ticale RS-a, vodi u disoluciju BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

- Taj čovjek koji ne odustaje od lažnog predstavljanja, nema legitimitet, jer mu ga Savjet bezbjednosti UN-a nije ni dao. Oni koji će razmatrati takav izvještaj podržavaju lažnog visokog predstavnika koji je i najveća prijetnja miru u BiH. Bilo kakvo nametanje odluka od visokog predstavnika Schmidta, koje bi se ticale RS-a, vodi u disoluciju BiH. Smatram da Savjet bezbjednosti UN-a treba da podrži i produži mandat Misiji Altea u BiH u istom obimu i kapacitetu, kao i do sada - napisao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...