MAGAZINOVIĆ POZVAO NA POKRETANJE POSTUPKA PROTIV RTRS-a: Ako se RAK-u već nešto radi...

Direktor RAK-a i bivši direktor RTRS-a najavio je rigorozne mjere protiv televezije Senada Hadžifejzovića, FACE TV-a...

  • Politika

  • 31. Okt. 2022  31. Okt. 2022

  • 0

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BIH, oglasio se na Twitteru povodom najavljenih rigoroznih mjera protiv FACE televizije čiji je direktor i urednik Senad Hadžifejzović.

Magazinović je nedvojbeno pružio podršku Hadžifejzoviću i FACE-u te posalo poruku Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK), odnosno njenom direktoru Drašku Milinoviću.

Predložio je da RAK pogleda Član 27 Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH u kojem se, između ostalog, govori o isitnitom, cjelovitom i nepristrasnom izvještavanju te pozvao na pokretanje postupka protiv RTRS-a, televizije koja se usko veže za vladajući režim u Republici Srpskoj i Milorada Dodika.

- Prijedlog za RAK - ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27 Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili. Podrška Face TV - napisao je Magazinović na Twitteru.

Podsjetimo, jučer je direktor RAK-a Milinović za Srnu kazao da je RAK po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv Face-a, a sporna je bila izjava o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Naime, Hadžifejzović je tokom razgovora sa gostom upitao da li bi trebalo se Milorad Dodik "smijeni, smiri ili UMIRI", ali je riječ "umiri" pogrešno interpretirana i predstavljeno je kao da je Hadžifejzović rekao "ubije".

Nakon toga je reagovao i sam Hadžifejzović koji je poručio da "ni u ratu nisam rekao UBITI, a ni u miru", te da se neće izviniti.

 (Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...