POVRTNE LAZANJE: Od patlidžana i...

(...) ukusnih sireva koje će oduševiti i one najizbirljivije.

  • Gastro

  • 02. Nov. 2022  02. Nov. 2022

  • 0

Sastojci:

2 patlidžana

2 kašike maslinovog ulja

2 čehne bijelog luka

3 šolje sosa sa pizzu

½ šolje vode

¾ ricotta sira

½ šolje parmezana

¼ šolje gauda sira

¾ šolje prezle

½ šolje parmezana

so

biber

Priprema:

1. Izrežite patlidžan na kolutove i propržite na maslinovom ulju dok ne omekša.

2. Dodajte bijeli luk i kratko dinstajte.

3. Prelijte sosom za tjesteninu i nastavite dinstati dok ne ispari višak vode.

4. Pomiješajte sireve u posudi.

5. Poredajte dio patlidžana pa prelijte sirom.

6. Prelijte ostatkom patlidžana i smjesom od sira.

7. Pospite krušnim mrvicama koje ste pomiješali sa malo maslinovog ulja i pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni 40 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...