RUSIJA TVRDI DA IMA DOKAZE: "Britanske službe umiješane u teroristički napad na Sevastopolj i miniranje plinovoda Sjeverni tok!"

Portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova izjavila je da su britanski stručnjaci rukovodili vazdušnim udarima na brodove u Sevastopolju. 

  • Svijet

  • 02. Nov. 2022  02. Nov. 2022

  • 2

Rusija će predstaviti britanskoj ambasadi u Moskvi dokaze o umiješanosti Velike Britanije u napad na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju i miniranje plinovoda Sjeverni tok, a zatim će široj javnosti otkriti osnovne podatke, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

"Naravno, nema sumnje da su britanske obavještajne službe bile umiješane u teroristički napad na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju 29. oktobra i čin sabotaže na plinovodu Sjeverni tok. To neće ostati bez reakcije. To smo izjavili u Vijeću sigurnosti UN. O tome smo javno govorili. I, naravno, kao što sam već rekla, britanska ambasadorica će uskoro biti pozvana i pružićemo joj relevantne podatke", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi agencija TASS.Ona je obećala da će u suštini isti podaci, koji budu bili predani kao dokaz britanskoj strani, biti dostupni i široj javnosti."U ovom konkretnom slučaju ispoštovaćemo određene proceduralne formalnosti. Čim pozvana ambasadorka posjeti našu zgradu na Smolenskom trgu, podijelićemo ovu informaciju", rekla je portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova.Dodala je da će to biti objavljeno na sajtu ministarstva vanjskih poslova i nalozima na društvenim mrežama.Zaharova je ocijenila da "Kijev trenutno koristi fašističke metode ratovanja, sve više ličeći na ekstremističke grupe, kao što su Islamska država ili Al Kaida"."Potvrda za to su i pomorski vazdušni udari koje su ukrajinske oružane snage izvele 29. oktobra na brodove i infrastrukturu Crnomorske flote Rusije u Sevastopolju. Ove akcije Kijeva sprovedene su pod rukovodstvom britanskih stručnjaka. Rusija je o ovom incidentu obavijestila međunarodnu zajednicu na sjednici Vijeća sigurnosti UN", rekla je Zaharova. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...