UZBUDLJIVA NOĆ NA NBA PARKETIMA: Sjajna utakmica i 23 poena Jusufa Nurkića u porazu "Portlanda" od "Grizzliesa“

"Portlandu" je ovo drugi poraz u sedam do sada odigranih utakmica i nalazi se na drugom mjestu Zapadne konferencije dok su "Grizzliesi" četvrti sa omjerom 5-3.

  • Sport

  • 03. Nov. 2022  

  • 0

Košarkaši "Portland Trail Blazersa" poraženi su noćas na svom parketu od "Mempfis Grizzliesa" rezultatom 111-105 u susretu u kojem je Jusuf Nurkić ponovo briljirao. Reprezentativni centar Bosne i Hercegovine ubacio je 23 poena (šut iz igre 8-14, trojke 3-3), imao 13 skokova i 4 asistencije.

"Portland" je ponovo igrao bez svog najboljeg košarkaša Damiana Lillarda, čiji je izostanak izvrsno nadoknadio mladi Anfernee Simons sa ubačenih 31. poenom.

"Mempfis" je vodio tokom cijele utakmice, početkom posljednje četvrtine i sa 15 poena razlike, da bi domaćini četiri minute prije kraja sjajnom serijom uspjeli izjednačiti. No, to je bilo sve, goste je do kraja utakmice i pobjede predvodio predvodio Desmond Bane sa 29 poena. Najbolji košarkaš "Mempfisa" Ja Morant ubacio je za njega skromnih 20 poena.

"Portlandu" je ovo drugi poraz u sedam do sada odigranih utakmica i nalazi se na drugom mjestu Zapadne konferencije dok su "Grizzliesi" četvrti sa omjerom 5-3.

Inače, tokom noći  odigrano je 11 utakmica u NBA ligi, a najnevjerovatniji susret odigran je u Los Angelesu gdje su domaći "Lakersi" savladali "New Orleans Pelicanse" nakon produžetka sa 120-117.

Sekundu i pol prije kraja regularnog dijela utakmice gosti su imali tri poena i dva slobodna bacanja. Međutim, Dyson Daniels promašio je oba bacanja. Domaći igrač Austin Reaves sa zvukom sirene pogodio je trojku  odveo utakmicu u produžetak. Iako su "Lakersi" dominirali u nastavku, "Pelicansi" su 6 sekundi prije kraja imali šansu za izjednačenje, ali je CJ McColum promašio šut za 3 poena.

Najbolji kod "Lakersa" bio je Lonnie Walker sa 28 poena, LeBron Jones i Anthony Davis ubacili su po 20.

"Pelicanse" je predvodio centar Zion Williamson sa ubačenih 27 poena.

Ovo je druga uzastopna pobjeda "Los Angeles Lakersa" nakon pet poraza kojima su počeli ovogodišnju sezonu.

Nevjerovatni Luka Dončić je i u sedmoj utakmici ove sezone ubacio više od 30 poena! Njegovih 33 poena (uz 11 asistencija i 5 skokova) doveli su "Dallas Mawericse" do pobjede protiv "Utah Jazza" 103-100.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...