URNEBESNO: Bono Vox opisao kako je zaspao u Bijeloj kući nakon Obaminih…

Kao da cijela situacija nije dovoljno komična, Bono je priznao kako Obama "ni na sekundu" nije povjerovao da roker ima intoleranciju na salicilnu kiselinu.

  • Show

  • 03. Nov. 2022  

  • 0

U tek objavljenim memoarima muzičar je opisao i jednu večer s predsjednikom Obamom, čiji kraj nije dočekao na nogama, navodno zbog intolerancije na komponente u vinu.

Tako je Bono otkrio da je jednom prilikom zaspao u Bijeloj kući nakon svečane večere s Barackom Obamom.

Frontmen benda U2 tvrdi da je za sve kriva njegova alergija na salicilnu kiselinu - koja se nalazi u vinu - u kombinaciji s lijekovima koje je dobio na recept. Bono i njegova supruga Ali Hewson bili su na primanju kod Obame, gdje im je 44. predsjednik SAD-a priredio i zdravicu. Bono je uz obrok popio čašu vina - "Ili su bile dvije" - napisao je.

Salicilna kiselina koja se nalazi u vinu ‘napada brzo‘ one koji nemaju toleranciju na nju, kako je opisao. "Kako mi se počelo spavati, izvinio sam se, a ono što se dogodilo kasnije malo mi je u magli, no prema Ali, nakon otprilike 10 minuta, vođa slobodnog svijeta pitao ju je: ‘Bona nema već neko vrijeme, je li on u redu?‘", prisjetio se pjevač piše People.

Ali je tada rekla američkom predsjedniku da se ne mora brinuti, no Obama je bio odlučan da pronađe svog slavnog gosta. Nakon što se sjetio da ga je Bono pitao za ‘Govor u Gettysburgu‘, potražili su ga u Lincolnovoj spavaćoj sobi.

"Dobar instinkt. Ušli su u Lincolnovu spavaću sobu, bio sam tamo, s glavom u njedrima Abrahama Lincolna, na njegovom krevetu. ‘Zaspao sam na utjesi naših sloboda‘, kako sam to složio kasnije", opisao je Bono.

Kao da cijela situacija nije dovoljno komična, Bono je priznao kako Obama "ni na sekundu" nije povjerovao da roker ima intoleranciju na salicilnu kiselinu.

"Obama misli da je Ali to izmislila kako bi me zaštitila. On govori ljudima da me alkoholom srušio pod stol. Smijurija. No zaista radi jake martinije", napisao je Bono.

Predstavnici za medije bivšeg predsjednika nisu još komentirali ove detalje iz tek objavljenih memoara slavnog Irca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...