PROTIV RODITELJA PODIGNUTA OPTUŽNICA: Pas ubio tromjesečnu bebu

Optuženi su zbog neodgovornog ponašanja...

  • Hronika

  • 04. Nov. 2022  04. Nov. 2022

  • 1

Pas je izgrizao Kyru King u Lincolnshireu oko 23 sata 6. marta ove godine, te je proglašena mrtvom na licu mjesta zbog povreda glave i vrata.

Njeni roditelji Karen Alcock (41) i Vince King (54) uhapšeni su na mjestu događaja i protiv njih je podignuta optužnica, piše  Sky News.

Optuženi su zbog neodgovornog ponašanja jer nisu imali pod kontrolom psa koji je zadao smrtne povrede njihovom djetetu. Prvo saslušanje zakazano je za 9. novembar. Pas je trenutno pod kontrolom nadležnih službi, a policija traži da ga usmrte, prenosi Index.

"Ovo je bila vrlo tužna, dugotrajna i temeljna istraga. U njoj su učestovali i specijalizovani forenzičari. Podigli smo optužnice protiv dvije osobe", rekao je glavni istražitelj policije Craig Davey.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...