SAOPŠTENJE NARODNE STRANKE: Vuku Jeremiću zabranjen ulazak na Kosovo, njegovo vozilo zadržano...

Albanske vlasti u Prištini zabranile su danas predsjedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću ulazak na Kosovo i Metohiju.

  • Regija

  • 05. Nov. 2022  05. Nov. 2022

  • 1

Prilikom prelaska administrativne linije vozilo u kome se nalazio Vuk Jeremić je zaustavljeno i zadržano više od dva sata od strane prištinskih vlasti, posle čega je Jeremiću uručena i pisana zabrana ulaska, saopštila je Narodna stranka.

Jeremiću su prištinske vlasti zabranile dalji put ka Gračanici, gdje se danas održava skupština Pokrajinskog odbora Narodne stranke.

Narodna stranka je jedna od rijetkih političkih organizacija u Srbiji koja se odvažila da formira stvaran i funkcionalan Pokrajinski odbor na Kosovu i Metohiji.

Naša politika je jasna: Kosovo i Metohija je neotuđivi dio Srbije.

Povratak pokrajinske administracije u ustavno-pravni poredak Srbije mora biti dugoročni cilj svake odgovorne vlasti, koliko god to djelovalo teško u svijetlu aktuelnih okolnosti. Treba imati u vidu da su istorijske prilike u kojima se nalazio srpski narod bivale i znatno teže, kao i da su odnosi u svetu podložni promjenama.

Neophodno je sačuvati narod, svetinje i tapije. Ostati sabran i ne dozvoliti sukobe, kao ni međunarodnu afirmaciju takozvane kosovske nezavisnosti – ostalo će se riješiti vremenom, naveli su iz ove stranke, prenosi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...