NENAD STEVANDIĆ OSUDIO "LICEMJERJE EVROPE": Pružio podršku, kako kaže, "srpskoj braći na Kosovu i Metohiji"

"Ne mogu razumjeti zašto Evropa toleriše Kurtija, najvećeg balkanskog ekstremistu", kaže Stevandić.

  • Politika

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 5

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić podržao je "srpsku braću na Kosovu i Metohiji i ocijenio da je Evropa na pragu samoubilačke misije".

Stevandić je osudio "licemjerno ponašanje evropskih zvaničnika" koji na kršenje ljudskih prava od strane premijera Republike Kosovo Albina Kurtija odgovaraju pokušavanjem nametanja odluka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje za cilj imaju kapitulaciju Srbije, saopćeno je iz US.

"Ne mogu razumjeti zašto Evropa toleriše Kurtija, najvećeg balkanskog ekstremistu, a Aleksandra Vučića koji je najkorektniji, posvećen miru, gura u nemoguću poziciju da bira između poniženja i odbrane vlastitog naroda. Evropa je na pragu samoubilačke misije. Podrška srpskoj braći sa Kosova", napisao je Stevandić na Twitteru.

Nakon odluke Kurtija o preregistraciji motornih vozila, Srbi iz te države su napustili institucije Kosova, a danas se tim povodom održava mirni protest u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...