CRNOGORSKI MAFIJAŠ: U Istanbulu uhapšen narko bos Željko Bojanić

Policajci prekopavaju dvorište vile u kojoj se skrivao Bojanić, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića.

  • Hronika

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 1

Turska policija privela je Željka Bojanića, crnogorskog mafijaškog bosa, u istanbulskoj četvrti Sarıyer.

Za Bojanićem je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu zbog šverca droge.

Optužen je i za ubistvo Riste Mijanovića, prenosi Politički.ba.

Policajci prekopavaju dvorište vile u kojoj se skrivao Bojanić, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića. Mijanović je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine bio u sukobu sa kavačkim klanom Bojanića. Kavački klan je optužen za ubistvo škaljarskog šefa Jovana Vukotića u Istanbulu u septembru ovo godine.

Turski emiter CNN Türk javio je da je Bojanić, koji nosi nadimak "Boris", među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao sa lažnim pasošem s imenom "Andelew Belchew Jordan".

Mediji su objavili da su pripadnici turske bande čiji je vođa zatočen u Italiji plaćeni oko milion eura (975.495 dolara) za ubistvo Vukotića. Vukotić je uhapšen u Turskoj prije tri godine i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu. U Tursku se očigledno vratio sa lažnom ličnom kartom i pasošem, kao i Bojanić.

Oko 50 ljudi je ubijeno u sukobu dva klana od 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...