STARA DAMA SRUŠILA INTER U VELIKOM DERBIJU: Dijamant propustio jednu od šansi utakmice

Nogometaši Juventusa pobijedili su Inter rezultatom 2:0 u najvećem italijanskom derbiju i susretu 13. kola Serije A, te su preskočili ljute rivale na tabeli.

  • Sport

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 0

Inter je bio dosta bolji rival u prvom poluvremenu i propustili su dvije velike šanse. Prvo je u 26. minuti Džeko iz blizine glavom šutirao pored gola, a Juve je prijetio preko Bremera na drugoj strani, no Brazilac je šutirao pored gola.

Nerazzurri su mogli i do gola u 42. minuti nakon brze akcije, ali Dumfries je promašio sa svega nekoliko metara i mreže su mirovale na poluvremenu.

Juve je kaznio sve promašaje Intera u 52. minuti nakon fantastične kontre. Kostić je ubacio s lijeve strane, a Rabiot je izvanredno reagivao i desnom nogom pogodio za 1:0.

Nakon toga poništen je i gol Danila nakon čudnog igranja rukom koje je ipak detektovao VAR, a kada je Lautaro u 74. minuti propustio zicer koji mu je odbranio Szczesny, jasno je bilo da ovo nije interova noć.

Na drugoj strani Kostić je pogodio stativu, a u 85. minuti riješeno je pitanje pobjednika kada je mladi Faggioli pogodio za konačnih 2:0 i veliku pobjedu desetkovane Stare dame koja je u ovom susretu igrala bez velikog broja prvotimaca.

Rezultat i strijelci:

Juventus - Inter 2:0 (Rabiot 52', Faggioli 85')

Tabela:

Standings provided by Sofascore (Klix.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...